Sanat günleri hazırlıkları başladı

Sanat günleri hazırlıkları başladı

Sanat günleri hazırlıkları başladı

Ger­çek Ga­ze­te­si
Ne­ca­ti Mal­dar
Sö­ke Be­le­di­ye­si ve Beş­par­mak Kül­tür Sa­nat Der­gi­si'nce bu yıl 6.'sı dü­zen­le­ne­cek olan Sa­nat, Ede­bi­yat ve Ki­tap gün­le­ri et­kin­li­ği için ça­lış­ma­lar baş­lar­ken, 21-23 Ekim 2009 ta­rih­le­ri ara­sın­da Re­cep Ya­zı­cı­oğ­lu Kül­tür Sa­lo­nu'nda ya­pı­la­cak olan et­kin­li­ğin onur ko­nuk­la­rı ola­rak ya­zar Ve­ci­hi Ti­mu­roğ­lu, Hi­da­yet Sa­yın ve Me­tin De­mir­taş da­vet edil­di.
Sö­ke Be­le­di­ye­si'nce son­ba­har­da ger­çek­leş­ti­ri­len kül­tür ede­bi­yat et­kin­le­rin ara­sın­da yer alan, 'Sa­nat, Ede­bi­yat ve Ki­tap Gün­le­ri" et­kin­li­ğin­de ül­ke­mi­zin ede­bi­yat ve dün­ya­sı­nın ön­de ge­len isim­le­ri Sö­ke­li­ler­le bu­lu­şa­cak. "Don­dur­mam Gay­mak" Fil­mi­nin yö­net­me­ni Yük­sel Ak­su"nu nda ko­nuş­ma­cı ola­rak yer ala­ca­ğı et­kin­lik­te bu yıl eleş­ti­rel ba­kış öne çı­ka­cak. Baş­ta şi­ir, ro­man, ço­cuk ede­bi­ya­tı ol­mak üze­re, ki­tap ek­le­ri, fo­toğ­raf sa­na­tı­na eleş­ti­rel ba­kış­la ele alı­na­cak. Sö­ke Be­le­di­ye Baş­ka­nı Nec­det Özek­mek­çi, "6 yıl ara ver­me­den dü­zen­le­di­ği­miz bu et­kin­lik­te okul­la­rı­mı­zı da dev­re­ye so­ka­rak özel­lik­le genç­le­ri­mi­zi şa­ir ve ya­zar­la­rı­mız­la, ken­di ala­nın­da gü­zel iş­ler yap­mış, ve ses ge­ti­ren ürün­ler ya­rat­mış dü­şün­ce adam­la­rı ile bu­luş­tur­ma­yı he­def­le­di­k” de­di.
6. SÖ­KE SA­NAT, EDE­Bİ­YAT VE Kİ­TAP GÜN­LE­Rİ­NE; ONUR KO­NUK­LA­RI Ve­ci­hi Tİ­MU­ROĞ­LU, Hi­da­yet SA­YIN, Me­tin DE­MİR­TAŞ, Yu­nus Be­kir YUR­DA­KUL, Fer­da İz­bu­dak AKIN­CI, Yük­sel AK­SU, Meh­met ATİL­LA, Ta­lat AV­CI, Meh­met AY­DIN, O. Ha­san BIL­DIR­Kİ, Ab­dul­lah BO­LU­LU, Ay­han CAN, Ya­şar ÇAĞ­BA­YIR, Ne­ca­ti ÇA­KI­CI, Nur­sel DU­RU­EL, Se­lim ESEN, Sul­tan Su ESEN, Meh­met GÜ­LER, Tur­han GÜ­NAY, Ah­met GÜN­BAŞ, Bur­han GÜ­NEL, Zi­ya GÜ­REL, Meh­met Ars­lan GÜ­VEN, Ah­met Ze­ki MUS­LU, Mu­ci­ze ÖZÜ­NAL, Şen­nur Ço­ban PA­RIL­DAR, Tah­sin ŞİM­ŞEK, Hül­ya SOY­ŞE­KER­Cİ, Na­lân TUN­TAŞ, Zeh­ra ÜNÜ­VAR"ın ka­tıl­ma­la­rı bek­le­ni­yor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.