Sanayinin devi Aydınlılarla buluştu

Sanayinin devi Aydınlılarla buluştu

Sanayinin devi Aydınlılarla buluştu

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün organizesiyle Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Aydınlılara başarı hikayesini anlattı.
Girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla, Aydın Ticaret Odası’nın “AYTO Eğitiyor” projesi kapsamında Aydın İŞKUR ile birlikte düzenlenen etkinlikte Konukoğlu, iş hayatındaki tecrübelerini paylaştı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, sanayiciliğin göründüğü kadar kolay olmadığını belirterek Konukoğlu’nun tecrübelerinin Aydın’a ve Aydınlılara katkı sağlayacağını söyledi. İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ise Abdulkadir Konukoğlu’nu Aydın’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, AVM, finans, eğitim, sağlık ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş hayatına nasıl başladığını anlatarak konuşmasına başladı. Tekstil atölyesinde süpürgeci olarak işe başladığını ifade eden Konukoğlu, “Zengin olmak basit değil, işin içinde azim, hedef, çalışma ve hayal kurmak var” dedi.
Gaziantep’in bir sanayi şehri olduğunu belirten Konukoğlu, “Gaziantep’in sanayi şehri olmasının anan nedenlerinden birisi birlikte hareket etmemizdir. Gaziantep birlikte hareket etmek zorunda, milletvekilleri, Belediye Başkanı ve sivil toplum örgütleri ile Gaziantep aynı şeyi konuşuyor. Birlikte hareket edince Ankara’daki bürokrasiye de aynı şeyleri konuşuyoruz, aynı şeyi istiyoruz.” dedi.
Aydınlılar’ın “Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Aydın’ı destur edinmelerini istedi.
“Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep” cümlesini kendine destur edindiğini söyleyen Konukoğlu, Aydınlılara da “Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Aydın” desturunu benimsemelerini istedi. Az da kazansanız, çok da kazansanız Aydın’da yatırım yapmaktan vazgeçmeyin diye konuşan Konukoğlu, “SANKO Holding’de 15 bin kişi çalışıyor, 12 sektörde faaliyet gösteriyoruz, Holding bünyesinde 40’ın üzerinde şirket bulunmaktadır. Ama bizin Holding merkezimiz Gaziantep’dir, başka yere gitmeyiz. Biz isteseydik, şirketimizin merkezini İstanbul’a alabilirdik, ama biz kazandığımız kazancın vergisinin de Gaziantep’de kalmasını dahi hesap ediyoruz.” diye konuştu.
SANKO Holding olarak yanlarında çalışan kişilere değer verdiklerini belirten Konukoğlu, “Onlar bizim, arkadaşımız, kardeşimiz, abimiz, ablamız olurlar. Siz de böyle görürseniz o kişiler de işlerini severler ve severek yaparlar.” diyerek işveren ve işçi arasında bağ kurulması konusunda tavsiyede bulundu.
Girişimci olmak için hayal kuracaksınız diye konuşan Konukoğlu, “Hayali olmayan girişimci olamaz. Önce küçük hayaller kuracaksınız, gerçekleştirmeye yaklaştığınızda ikinci hayalinizi kurmaya başlayacaksınız” dedi.
Karşılıklı soru ve cevap şeklinde geçen etkinliğin sonunda Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na plaket ile birlikte Aydın ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.