ÖZCAN PEHLİVANOĞLU

ÖZCAN PEHLİVANOĞLU

ŞANLI BULGARİSTAN DİRENİŞİ !

 

Türkiye’de Türk Milleti üzerinde türlü oyunlar oynayan AKP; aynı oyunu Bulgaristan’daki Türkler üzerinde de oynamaya kalktı...

Türk dış politikasının, AKP döneminde duvara tosladığı ve ABD yönetimine teslim olduğu çok aşikar. Irak’ta uğranılan başarısızlık, Barzani ve PKK’ya eğilen boyun, Suriye ile ilgili yaptığımız gereksiz müdahaleler, Reyhanlı’da patlayan bombalar ve nihayetinde Bulgaristan Türklerini bölme operasyonu... Bu ve benzeri olayların tamamı Erdoğan hükümetinin izlediği dış politika örnekleridir. Sizce hangisi doğru?

Türkiye’yi tek başına 11 yıldır yönet ve bir türlü istikrarı yakalayama; ondan sonra da git, meydana gelen hadiseleri “istikrarı bozma operasyonları” olarak değerlendir. Kimi kandırıyorsunuz?

AKP’nin, Bulgaristan Türklerini bölme operasyonu; Türkiye’de ve Bulgaristan’da yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler tarafından şanlı bir direnişle kırılmıştır. AKP hükümeti ve RTE; Bulgaristan Seçimleri bahanesiyle Bulgaristan Türklerini bölememiş ve ezici bir şekilde yenilmiştir.

Aslında yenilen; Türkiyeliler ve Türkiyelilik, kazananda Türklük ve Türk Milleti anlayışıdır.

AKP, Bulgaristan Türklerini bölmek için devletin parasını harcamış, milletvekillerinden komisyon kurmuş, devletin vali, kaymakam ve bürokratları ile Bulgaristan Türklerini tehdit etmiş, belediye başkanlarını bu uğurda kullanmış, büyükelçi ve başkonsoloslar ile halkın üzerinde baskı kurmuş, cemaat ve tarikatlar oyuna sokulmuş; yetmedi, Türkiye’de denediği “akil adamlar” yöntemini Bulgaristan’da da uygulamıştır. Sonuç; tam bir hüsrandır. Şimdi bunları yaptınız mı? diye sorsak, zamana ve mekana göre konuşma ustalığına sahip takiyeciler hemen bunları inkar edecektir.

Fakir, fukara, işsiz, parasız, yoksul ve Balkan Savaşları’ndan bu yana yanlız kalıp zulüm altında inleyen fakat onurunu, milli ve dini kimliğini samimiyetle korumuş olan Bulgaristan Türk’ü, bunların hepsini elinin tersi ile iterek Türklüğün birliğinden ve beraberliğinden yana tercihini kullanmıştır. Bu hepimize ders olacak mahiyettedir.

Son 200 yıldır, Bulgaristan topraklarında, onca zulme karşı direnen Bulgaristan Türk’ünü; basit ayak oyunları ile yenerim zanneden AKP iktidarı, yanılmıştır.

Şimdi Türk devletinin imkanlarını, gücünü ve manevi şahsiyetini kullanarak, Bulgaristan Türk’ünü bölme operasyonu yapanların özür dileme zamanıdır. Ve bu bir başlangıçtır...

Bulgaristan Türkü; küresel güçlerin oyuncağı AKP iktidarının, onca maddi ve manevi gücüne rağmen Türkiye’de de hezimete uğrayacağının işaret fişeğini vermiştir. Darısı Türkiye’de, Türk Milletinin başınadır.

AKP’nin Bulgaristan’da Türklere yönelik yaptıkları, Türkiye’de muhalefet tarafından çok iyi değerlendirilerek halka anlatılmalı ve TBMM; bir araştırma komisyonu kurarak yapılan yanlışları araştırıp, Türk kamuoyunun önüne getirmelidir.

Son sözüm ise, dünyanın küresel efendilerine ve onun Türkiye’deki temsilcisi AKP iktidarına karşı dimdik bir duruş sergileyerek ve bölünmeyen ve aynı zamanda Türkiye’yi de aydınlatan bütün Bulgaristan Türklerini; gözlerinden ve alınlarından sevgi ve saygı ile öpüyorum. Hepsinin huzurlarında bir Türk evladı olarak hürmetle eğiliyorum. Yaşasın sonsuza kadar var olacak olan “Büyük Türk Milleti”...

Önceki ve Sonraki Yazılar