Sarıpoğlu, "Kışın yaşanan yağmur sularının çay ve derelerden

Sarıpoğlu, "Kışın yaşanan yağmur sularının çay ve derelerden

Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, son yıllarda yaşanan kuraklığın etkilerinden en az zararla kurtulmak için çözüm arayışlarının devam ettiğini belirtti.

Gerçek (haber)
Sarıpoğlu, "Kışın yaşanan yağmur sularının çay ve derelerden akıp gitmesini önlemek için uygun yerlere gölet ve bentler oluşturulmalıdır." dedi.
Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu olağan toplantısı yapıldı. Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı başkanlığında Aydın Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya il genelindeki ziraat odası başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Toplantının tamamlanmasından sonra bir açıklama yapan Genel Sekreter Sarıoğlu, toplantıda alınan kararları kamuoyuna duyurdu.
Toplantıda son yıllarda yaşanan kuraklığın etkilerinden en az zararla kurutmak için çözüm arayışlarının ele alındığını açıklayan Sarıoğlu, kışın yaşanan yağmur sularının çay ve derelerden akıp gitmesini önlemek için uygun yerlere gölet ve bentler oluşturularak yeraltı su kaynaklarının beslenmesi konusunun gündeme geldiğini söyledi. Sarıoğlu, bu yönde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve DSİ Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Kuraklığa karşı alınacak tedbirler ve çözüm arayışları kapsamında yapılacak tüm çalışmalarda kurum, kuruluş ve bilim adamlarından faydalanmak ve iş birliği sağlamak için oda olarak altı kişilik bir komisyon oluşturulduğunu belirten Sarıoğlu, "Kıt kaynaklarımızdan olan suyun ekonomik kullanımı bakımından damlama ve yağmurlama sulama sistemlerine geçilmesi zorunluluğu gündeme gelmiştir.” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.