Sazlı Mahallesinde üst geçit çalışmaları başladı

Sazlı Mahallesinde üst geçit çalışmaları başladı

Söke’ye bağlı Sazlı mahallesinin içinden geçen Söke-Milas Karayolu’na yaya üst geçidi yapılıyor.

Yıllardır feci kazaların yaşandığı Sazlı’da son elim kaza geçtiğimiz Mayıs ayı içinde meydana gelmiş; kaza sonrası üst geçit yapılması için halk karayolunu trafiğe kapatmış, üst geçit yapılması istenmişti.
Karayolu üzerine inşa edilecek yaya üst geçidi ile ilgili yapılan ihalenin ardından yüklenici firma çalışmalarına başladı. Özellikle karayolu kenarında bulunan Hacı Halil Paşa Ortaokulu’nda eğitim gören ve karşıya geçmek için karayolunu kullanmak zorunda olan öğrenciler için üst geçit ile tehlikenin önüne geçilecek.
Üst geçidin yapılacağı noktada çalışmalar başladı. 24 metre uzunluğunda, 6 metre yüksekliğinde olacak betonarme prefabrik yaya üst geçidinin ayaklarının oturacağı yerlerde temel kazısı yapıldı. Edinilen bilgiye göre Sazlı’da inşa edilecek üst geçidin bir, bir buçuk ay içinde tamamlanması hedefleniyor.
MUHTAR’DAN TEŞEKKÜR
Sazlı’da bir daha acı olayların yaşanmasını istemediklerini ifade eden Mahalle Muhtarı Çetin Yolcuoğlu, üst geçidin yapılmaya başlamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Sazlı Muhtarı Çetin Yolcuoğlu; “Aydın Valimiz Erol Ayyıldız ve Kaymakamımız Mehmet Demirezer üst geçidin yapılması ile ilgili büyük çaba sarf ettiler. Yaşadığımız son kazada bir öğrenci kardeşimizi kaybettik. O süreçte de gerek Sayın Valimiz, gerekse Sayın Kaymakamımız bizi yalnız bırakmadılar. Sazlı Halkı adına Valimiz Erol Ayyıldız ve Kaymakam Mehmet Demirezer başta olmak üzere üst geçidin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.