Sazlıköy’e Şafak Operasyonu

Sazlıköy’e Şafak Operasyonu

SAZLIKÖY ÇETESİ DÜZENLENEN OPERASYONLA ÇÖKERTİLDİ GÖZALTINA ALINAN 30 KİŞİNİN SORGUSU DEVAM EDİYOR

Gerçek Gazetesi
Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından Söke"ye bağlı Sazlıköy'de düzenlenen operasyonla bir suç örgütü çökertildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 30 kişinin sorgusu devam ederken suç örgütü üyesi olduğu tespit edilen şahıslardan birinin silah altında bir diğerinin ise başka bir suçtan dolayı Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olduğu bildirildi. Kimlikleri tespit edilen 15 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi tarafından uzun süredir izlendiği bildirilen ve merkezi Söke ilçesine bağlı Sazlıköy Beldesi olan suç örgütüne yönelik dün gece sabaha karşı saat 05.30 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi. Dolandırıcılık, nitelikli yağma, kasten adam öldürmeye teşebbüs ve piyasaya sahte para sürmek maksadıyla oluşturulan örgüte yönelik yapılan planlı istihbarat faaliyetleri kapsamında jandarma sabaha karşı düzenlediği Şafak operasyonu ile 43 ayrı ev işyerine eş zamanlı baskın düzenledi.
Nefes kesen operasyon sırasında aranmakta olan 47 şüphelinin 30'u yapılan baskınlar sonucu yakalanırken bir şüphelinin İzmir Çiğli İlçesi'nde asker, bir şüphelinin de başka bir suçtan dolayı Aydın E Tipiğ Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olduğu tespit edildi. İsimleri tespit edilen 15 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
Yapılan baskınlar sonucu ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 44 adet sahte altın, 3 adet tarihi mumluk, bir adet ruhsatsız silah, 25 adet 7.65 milimetre çapında, 7 adet 9 milimetre çapında tabanca mermisi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunun devam ettiği bildirildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum