Şehit aileleri Gıdı Gıdı treni ile nostalji yaşadı

Şehit aileleri Gıdı Gıdı treni ile nostalji yaşadı

Şehit aileleri Gıdı Gıdı treni ile nostalji yaşadı

Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası’na malzeme ve işçi taşımak için o dönem Almanya´dan ithal edilen ve çalışanlar ile halk tarafından çıkardığı sesten dolayı “Gıdı Gıdı “ olarak anılan tren ile Nazilli Şehit Aileleri Derneğinin üyeleri nostaljiyi yaşadı.
Geçtiğimiz günlerde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile birlikte yemekte bir araya gelen Şehit Aileleri, Başkan Alıcık’dan Nazilli’nin simgelerinden olan Gıdı Gıdı terenin bir kez de kendileri için çalıştırılmasını talep etmişlerdi. Yemek sonunda konuyla ilgili olarak Sosyal İşler Müdürlüğünün gerekeni yapması konusunda talimatını veren Başkan Alıcık; “Şehit ailelerimizin istekleri bizim için bir emirdir. Sizlerin bizden istediklerini yapmak bizim görevimiz, boynumuzun borcudur. Evlatlarınızı, eşlerinizi, babalarınızı, kardeşlerinizi bu vatan uğruna, görevleri başında kaybeden, sonsuzluğa uğurlayan siz değerli varlıklar. Siz isteyin, dileyin eğer mümkünse biz yapalım. Gıdı Gıdı treninin tadilatı yapıldıktan sonra birçok gurup için çalıştırdık. Tarihi özel günlerde çocuklarımız gençlerimiz için nostalji turları yaptık. Bundan sonra bu turlara devam edilecektir” dedi.
Önceki gün Nazilli Belediye Meydanında toplanan Şehit Aileleri Derneği üyeleri Nazilli Belediyesine ait otobüs ile Sümer Kampüs alanına götürüldüler. Burada kendileri için hazırlıkları tamamlanmış gıdı gıdı trenine binerek nostalji turunu yaptılar. Aralarında eskiden Sümerbank Fabrikası çalışanlarının da yer aldığı turdan büyük heyecan duyan ve keyif alan Şehit Aileleri Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile Nazilli Belediyesi personeline teşekkürlerini sundular.
Tarihi Gıdı Gıdı trenini kendilerine özel çalıştırmalarından dolayı ve yaptıkları nostaljik turdan dolayı teşekkürlerini sunan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin; “Sayın Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık şehit ailelerimize nostaljik Gıdı Gıdı tren turu düzenledi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sadece bununla kalmayan değerli başkanımız bizim her zaman yanımızda oldu olmaya da devam ediyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.