Şehit uzman çavuşu binler uğurladı

Şehit uzman çavuşu binler uğurladı

Ankara’dan 40 günlük geçici görev için gittiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı, baba ocağı Aydın’ın Karacasu ilçesinde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara’da görev yapan ve 4,5 ay önce Gülşah Karabacaklı ile dünya evine giren 8 yıllık Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı, geçici görevinin 6’ıncı gününde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde süren operasyon sırasında ağır yaralanmış ve ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü. Dün olumsuz hava koşulları nedeniyle cenaze Aydın’a gönderilemeyince, tören bugüne ertelenmişti.

Şehit Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı’nın naaşı Diyarbakır’dan karayolu ile bu sabah saatlerinde baba ocağı olan Aydın’ın Karacasu ilçesine getirildi.

"SENİ SEVİYORUM"

Eşinin cenazesinin törenin yapılacağı alana gelmesini bekleyen acılı eş Gülşah Karabacaklı, gözyaşları içinde şehit uzman çavuşun fotoğrafını öperek “Seni seviyorum. Şehitler ölmez” dedi. Şehidin naaşı, sağanak yağışa rağmen ilçe meydanında toplanan binerce kişi tarafından karşılandı. Şahit Uzman Çavuş Karabacaklı’nın tabutuna sarılarak gözyaşı döken eşi Gülşah, annesi Meryem, babası Avni ve kardeşi Kemal Karabacaklı askeri yetkililer ve yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Şehit Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı’nın naaşı, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Metin Lütfi Baydar, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.