Semerkand Muhabbet Gecelerinde şehitler dualarla yad edildi

Semerkand Muhabbet Gecelerinde şehitler dualarla yad edildi

Semerkand Muhabbet Gecelerinde şehitler dualarla yad edildi

Aydın’da Semerkand tarafından düzenlenen Muhabbet Geceleri “Kardeşlik ve Aile" teması ile gerçekleştirildi. İslam Dini’nde kardeşlik ve ailenin öneminin de vurgulandığı gecede tüm şehitlerin ruhunu ve son olarak akşam saatlerinde meydana gelen hain saldırı sonucu şehit olan kahramanların ruhuna da Fatihalar okundu.
Aydın Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda Kur’an tilaveti ile başlayan etkinliğe binlerce kişi katıldı. Gecenin açılışında konuşan Semerkant Vakfı Aydın İl Başkanı Ercan Petekkaya, Türkiye, Avrupa ve dünyada her yıl geleneksel olarak 22-29 Mayıs tarihlerinde kutlanan Semerkand Haftası’na özel olarak Aydın’da muhabbeti ve kardeşliği artırmak amacıyla bu geceyi düzenlediklerini söyledi. Semerkand İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Muhabbet Geceleri’nin sunumu Mikail Şimşek tarafından yapılırken, Meddah-ı Fakir Yusuf Duru gecede Osmanlı’daki kadın ve aileye yönelik güzel uygulamaları anlatıp, ana-babanın önemini anlattı. Gecede ebeynlerin yanı sıra eşlere de ailenin önemi, eş hakkı ve kadınların değerinden söz eden Meddah-ı Fakir Yusuf Duru “Edep dairesinde eşler muhabbet ve mutluluğunu çocuklara göstersin” dedi.
Daha sonra sahne alan Murat Belet, kendine özgü sesi ve yorumları ile kendisini dinleyenlerin unutulmaz bir gece yaşamasına vesile odlu. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Murat Belet’i dinleyenler de zaman zaman eşlik ederken gecenin finalinde sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı şiirleri ile dinleyenleri mest etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etkinlikte şehitliğin önemi anlatılıp şehitler için Fatihalar okunurken zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.
Geceye AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürücü, daire müdürleri sivil toplum örgütü temsilcileri, TÜMSİAD Aydın İl Başkanı Nusret Ünal, Beşir Derneği Başkanı Fatih Günaydın, Semerkand Aydın İl Başkanı Ufuk Yolci ve Semerkand Vakfı Aydın İl Başkanı Ercan Petekkaya katıldı.
Program kapsamında geliri eğitim yararına kullanılmak üzere kermes de düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.