Semt Evleri ile Söke KETEM'den işbirliği

Semt Evleri ile Söke KETEM'den işbirliği

Geçtiğimiz aylarda Söke’de hizmete giren Kanser Erken Tarama Ve Teşhis Merkezi (KETEM) ile Söke Belediyesi işbirliği yaparak; Söke’de kanserde erken tarama ve teşhis seferberliği başattı.

 KETEM sağlık personelinin sürdürdüğü eğitim çalışmaları Söke Belediyesi Semt Evleri aracılığı ile halka ulaşacak ve daha da yaygınlaşacak.
Söke Belediyesi ve Söke’de Ticaret Odası Binası zemin katında hizmet veren Kanser Erken Tarama Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği ile Söke Belediyesi bünyesinde hizmet veren semt evlerinde kanser ile ilgili bilinçlendirme toplantıları yapılacak. KETEM, Söke Belediyesi semt evleri aracılığı ile daha çok kadına ulaşarak, kanser tarama ve teşhis eğitimi verecek.
Söke Nuh Bey Konağının ardından Atatürk Mahallesinde Söke Bey Semt Evinde verilen seminere mahalle sakini kadınların yanı sıra mahallerde parklarda çalışan kadın işçilerde katıldı. Söke KETEM sorumlu doktoru Günay Güvenç, hemşire Vildan Şimşek, Söke Belediyesi semt evleri koordinatörü Nimet İncedal, Belediye hemşiresi Sibel Erenler’in katıldığı eğitimde; meme kanseri, rahim ağzı kanseri ile ilgili olarak kadınlar bilgilendirilirken, erken teşhisin önemi anlatıldı.
Kanserin değil, geç teşhisin öldürdüğünün bir kez daha dile getirildiği eğitimde erken teşhis için neler yapılabileceği ve Söke de Ticaret Odası Zemin katında hizmet veren KETEM ‘den nasıl faydalanacakları anlatıldı.
Eğitimde kadınlarda 30-65 yaş arası rahim ağzı, 40-49 yaş arası meme kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde kolon kanseri riskinin bulunduğu hatırlatılarak, KETEM’den ücretsiz olarak tarama yaptırabilecekleri anlatıldı. Eğitimlere 11 Ağustos Salı Günü Bağarası Semt Evinde, 13 Ağustos Çarşamba günü ise Güllübahçe Semt Evinde devam edilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.