SERÇİN TURİZMDEN SONRA SANATA DA KUCAK AÇTI

SERÇİN TURİZMDEN SONRA SANATA DA KUCAK AÇTI

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU BU BÖLGE İÇİN BİR ŞANS

Gerçek Gazetesi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun girişimleri ile turizme katkı sağlamak amacıyla Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içinde yer alan Söke’nin Serçin Mahallesi’nde açılan Ekoturizm Merkezi ilgi görmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Serçin’e sanatçı ve yönetmenler de hayran kalıyor. Bu sanatçılardan Fuat Becet hayran kalmakla kalmadı Serçin’in doğal güzelliğini göstermek için Aydınlı yönetmen Anıl Samuk ile birlikte şarkısına klip mekanı olarak Serçin’i tercih etti.  İki yaşlı insanın aşk hikayesini anlattığı Dön Gel isimli şarkısına Serçin’de klip çekti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çabası ile projelendirilen Ekoturizm Merkezi, Bafa Gölü Tabiat Parkı ile Serçin Mahallesi’ni bütünleştirerek doğal yaşam alanı oluşturdu. İçerisinde 80 bitki familyası, 261 kuş, 22 sürüngen ve 19 memeli türünü barındıran Bafa Gölü ile Serçin Mahallesi'ni birleştirerek oluşturulan yaşam alanı, doğası, eşsiz manzarası ve kültürel yapısı ile eko turizmin gelişmesine katkı sağlıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Serçin sanat ve sanatçılara da kucak açtı.

19 yaşında sanat hayatına başlayan Batman’da doğan ancak yaşamına Aydın’da devam eden Fuat Becet, Aydınlı yönetmen Anıl Samuk ile birlikte eko turizmine yeni kazandırılan Serçin’i tanıtmak, doğal güzelliklerini göstermek amacıyla klibini orada çekti.

NEDEN Mİ SERÇİN?

Neden Serçin’i tercih ettiklerini anlatan Fuat Becet, doğası ve eşsiz manzarası ile şarkısında anlatılan hikaye örtüştüğü için özellikle burayı seçtiklerini söyledi. Becet, “Serçin, kültürel yapısı, şehir hayatından uzak olması ve yeni turizme kazandırılması nedeniyle bu bölgeye bizim de bir katkımız olmasını istedik. Bölge sakinlerinin samimi, yardım sever olması hatta bir yaşlı çiftin bir aşk hikayesi de anlatmak istediğimiz duygularla örtüşünce Serçin’den başka yeri tercih edemezdik.

Şarkımın temasında sevdiği insanı kaybetmiş bir adamın yalnızlık öyküsünün anlatılması gerekiyor. Serçin, şehir hayatından izole olmuş, doğal yapısını halen koruyan insanın inzivaya çekilmek isteyeceği görünümü ile klibimizle birebir örtüşüyordu. Bu sebepten ötürü Serçin bizim için vazgeçilmez bir çekim yeri oldu.” dedi.

“SERÇİN’İ TANITABİLDİĞİMİZ İÇİN ŞANSLIYIZ”

Yönetmen Anıl Samuk da işi gereği ülkemizde bulunan güzellikleri araştırmak ve insanlara bu güzellikleri göstermeleri gerektiğini söyledi. Samuk, “Yaptığımız iş güzel ülkemizin eşsiz olan güzelliklerini tanıtmamıza olanak sağlıyor. Bölgeden klipten öncede haber vardı. Serçin’i tanıtma imkanımız olduğu için kendimizi çok şanslı görüyoruz. Her insan ölmeden önce bir kez olsun Serçin’e uğrayıp yılan balığını tatmalı. Klip çekimlerimiz 3 gün sürdü. 11 kişilik ekibimizle beraber Serçin’in doğal yapısına zarar vermeden özenli ve dikkatli bir şekilde çekimlerimizi tamamladık.”dedi.

“BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun Serçin’i eko turizm cenneti yapmak için yaptığı çabaları takdirle karşıladıklarını belirten Samuk, “Bu gibi çalışmalar bizler ve bizden sonra gelecek olan nesiller için oldukça önemli . Serçin eşsiz doğasıyla adeta beton yapılara meydan okuyor. Bizden sonra gelecek nesillere beton değil doğa bırakmamız lazım, çalışmalarından ötürü sayın belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum.”dedi.

“BAŞKAN ÇERÇİOĞLU BU BÖLGE İÇİN BİR ŞANS”

Ses Sanatçısı Fuat Becet ise, Serçin’e ilk gittiği anda doğanın kapılarını kendilerine açtığını hissettiğini ifade ederek, “Sizde Serçin’i görme fırsatı bulursanız benim gibi “Böyle yerler kaldı mı?” dersiniz. Günümüzde böyle yerlerin korunması gerektiğini düşünüyorum ve başkanımızın bu yönde çalışmaları gerçekten insanlık için bir şansımız daha var dedirtiyor. Başkan Çerçioğlu’da bu bölge için bir şans.Büyükşehir Belediyesi’nin insanlara sunmuş olduğu bisikletler egzoz dumanına hayır anlamına da geliyor. Herkesin arayıp bulamadığı cennet Serçin’in içinde yatıyor. Her insanın burayı görmesi lazım. Biz burda klip çekerek bir fitil ateşledik ve buranın tanıtılması için bir adım attık, çeşitli tanıtımlarla, belgesellerle, festivallerle Serçin daha çok tanıtılabilir. Klibimi  Dön Gel  adlı şarkıma çektik. Yalnız bir adam sevgilisinden ayrılıyor, Serçine yerleşiyor. Serçin hayattan bunalmış bu yalnız adama kucak açıyor. Klibimiz Serçin’in tanıtımına bir katkıda bulunursa çok mutlu oluruz” dedi.

hhaber-foto-05-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.