SES'ÇİLER SESSİZ KALMIŞTI

SES'ÇİLER SESSİZ KALMIŞTI

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU "BEDAVA OLSUN" DEDİĞİNDE...

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Ses Gazetesi muhabiri Durmuş Ali Kılıç'ın suyun pahalı olduğu yönündeki paylaşımı yanlı yaklaşım olarak değerlendirildi. Suyun benzinden pahalı olduğunu iddia eden gazeteci Durmuş Ali Kılıç, elektriğe ve doğalgaza 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak şekilde gelen zammı görmezden gelmesi dikkat çekti. Elektriğe konutta yüzde 9, sanayide yüzde 14 zam gelmesine rağmen bu önemli detayı görmezden gelen Durmuş Ali Kılıç, tutturmuş su fiyatı da su fiyatı.

ELEKTRİK ve SU BEDAVA OLSUN YA DA KDV KALDIRILSIN DENİLDİĞİNDE SESLERİ ÇIKMAMIŞTI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun elktriğin ve suyun bedava olması yönünde attığı adımı görmezden gelen Durmuş Ali Kılıç ve çalışğı yayın kuruluş Ses Gazetesi'nin ogün olduğu gibi bugün de vatandaşın elini yakan elektrik ve doğalgaz zammı karşısında nedense yine sesleri çıkmadı. 

DESTEK VERMEMİŞLERDİ

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun elektrik ve su bedava olsun ya da KDV kaldırılsın yönündeki önerisine destek vermeyen Ses Gazetesi muhabiri Durmuş Ali Kılıç'ın su fiyatının pahalı olduğu yönündeki paylaşımı samimiyette uzak bir yaklaşım olarak değerlendirildi. 

ZAMLAR EL YAKTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, konutlarda kullanılan elektriğin kilovatsaati yüzde 9,57 artış ile 29,578 kuruş oldu. Sanayi elektriğinin fiyatı ise yüzde 9,26 arttı. 24,479 kuruşa yükseldi. Ticarethanelerde kullanılan elektriğin fiyatı da yüzde 0,55'lik bir değişimle 30,816 kuruşa yükseldi. Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun, TETAŞ tarafından uygulanacak toptan satış tarifelerine ilişkin kararı da, yarından geçerli olmak üzere TETAŞ'ın perakende satış lisansına sahip bölgesel elektrik dağıtım şirketlerine satacağı elektrik fiyatı 19,41 oranındaki bir değişimle 16,55 kuruşa çıktı.

DOĞALGAZA ZAM

BOTAŞ, doğalgaza konutlarda ve küçük ile orta ölçekli işletmelerde yüzde 9, büyük işletmelerde yüzde 14 zam yapıldığını duyurdu.

Buna göre, 01 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere;

- Konut abonelerine ve küçük ve orta ölçekli proses amaçlı doğal gaz kullanan müşterilerimizin doğal gaz satış fiyatı % 9 oranında artırılarak 0,832340 TL/Sm³,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum