Seyhan: Başarılı kadın sayısını artırmalıyız

Seyhan: Başarılı kadın sayısını artırmalıyız

Seyhan: Başarılı kadın sayısını artırmalıyız


█ Gerçek Gazetesi
Türk Sağlık Sen Kadın Komisyonu Başkanı Senem Seyhan, “Ülkemizde her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın sayısının artması, övünç kaynağımız olacaktır” dedi.
Türk Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 78"inci yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Senem Seyhan, “20. yüzyılın başlarında kadınların sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını almak için başlattığı mücadeleler hiçbir ülkede sonuç vermemişken Laik Türkiye Cumhuriyeti, 78 yıl önce Büyük Önder Atatürk'ün girişimleriyle kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkelerden biri olmuştur. Türkiye'yi çağdaş ülkeler düzeyine çıkarmak isteyen Ulu Önder Atatürk, toplum yaşamında kadın-erkek ayrımcılığına son verecek yasal düzenlemeleri yaşama geçirmiş, bu yolda büyük devrimler gerçekleştirmiştir.1926 yılında Medeni Yasa'nın kabulü ve 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Türk kadınına dönemin koşullarına göre ilerici niteliğiyle birçok gelişmiş ülkede görülmeyen kazanımlar sağlamıştır. Bu kazanımlar sonucu, Türk kadını kabuğunu kırarak, yaşamın her alanında önemli roller üstlenmiş, ülkemizin kalkınmasına ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılarda bulunmuştur” diye konuştu.
Başarılı kadın sayısının artması gerektiğine işaret eden Seyhan, “Ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın sayısının artması, övünç kaynağımız olacaktır. Ancak, modern ve çağdaş Anayasal yapısıyla övünen birçok batılı devletten çok önce kadınlarımıza tanıdığımız seçme ve seçilme hakkının, bugün ülkemizde görünen şiddet ve töre cinayetleri gibi vahim olayların her geçen gün artmasıyla ne kadar ters düştüğünü, yasa koyucularının göz ardı etmemesi gereken çok önemli bir husus olmuştur. Bu düşüncelerimizle, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın her alanında başarıyla var olan kadınlarımızın, cinsiyet ayrımının olmadığı bir dünyada, eşit, kardeşçe ve barış içinde yaşayabilmelerini umut ediyorum” şeklinde konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.