Sezon Değerlendirmesi

Sezon Değerlendirmesi

TÜRSAB KUŞADASI BYK, KUŞADASI, DİDİM, AYDIN VE DENİZLİ'DEKİ SEYEHAT ACENTELERİNİ SEZON SONU DE⁄ERLENDİRME TOPLANTISINDA BİR ARAYA GETİRDİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu(BYK) toplantısında, 2007 turizm sezonunun genel bir değerlendirmesi yapıldı.
TÜRSAB Kuşadası BYK tarafından Sea Light Otel'de gerçekleştirilen sezon sonu değerlendirme toplantısına, Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar ile birlikte TÜRSAB Kuşadası BYK'ya bağlı Kuşadası, Didim, Aydın ve Denizli'deki 170'e yakın seyahat acentesinden 120'ye yakın temsilci katıldı.
Toplantının açılışında konuşan TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar, beklentilerin altında olsa da yoğun ve yorucu bir turizm sezonunun geride kaldığını belirterek, Kuşadası, Didim, Aydın ve Denizli'de hedeflenen turist rakamına ulaşıldığını ancak aynı oranda gelir elde edilemediğini söyledi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise bir sezonun sona erdiğini ancak 2008'de başarılı olunabilmesi için şimdiden çalışılmaya başlandığını belirterek, Sezonu tamamladık ancak hemen yeni sezon hazırlıklarına başlandı. 2008'de çok yoğun bir sezon bizleri bekliyor. Bu nedenle kış sezonunda özellikle tanıtıma ve uluslar arası turizm fuarlarına büyük ağırlık vereceğiz dedi.
Kuşadası, Didim, Aydın ve Denizli'deki seyahat acentelerinin sezon sonu değerlendirme toplantısının onur konuğu olan Aydın Valisi Mustafa Malay ise seyahat acentesi sahip ve yöneticilerinin turizmin cefakar savaşçıları olduğunu söyledi. Konuşmasında turizmde yaşanan sorunlarla ilgili de ilginç tespitlerde bulunan Aydın Valisi Malay, Turist sayısında artış olmasına rağmen aynı oranda gelirin artmaması düşündürücü. Ancak, benim en çok dikkatimi çeken ise otellerdeki her şey dahil sisteminin turizme verdiği zarar. Özellikle her şey dahil sistemi nedeniyle büyük bir israf yaşanıyor. Bir şekilde bu israfın önüne geçilmesi lazım dedi.
Vali Malay, ayrıca turizm güvenliği konusunda son yıllarda büyük aşama kaydedildiğini belirterek, Turizm sezonlarında en büyük ağırlığı Kuşadası ve Didim'e veriyoruz. Hem turistin güvenliğini sağlıyoruz, hem de turistleri rahatsız eden unsurları temizliyoruz. Hanutçuluk konusunda da büyük başarılar elde ettik. Hanutçular turizme büyük zarar veriyordu. Bu sezon uygulamaya konulan yaptırımlar sonucu hem kapatma hem de para cezaları uygulayarak hanutçuluk yapılmamasını önledik. Bu da turistlerden gelen şikayetlerin azalmasıyla ortaya çıktı. Ancak, bu konuda uygulamalar tavizsiz şekilde önümüzdeki sezonlarda da devam edecek diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.