Sıcaklar arttı, yaz erken başladı

Sıcaklar arttı, yaz erken başladı

Sıcaklar arttı, yaz erken başladı

Gerçek Gazetesi
Ege Bölgesi'ndeki hava sıcaklıkları Kuşadası"nda da kendini hissettirmeye başladı. Hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı Kuşadası"nda sıcaktan bunalan Kuşadalıların yanı sıra, yerli ve yabancı turistler, soluğu plajlarda ve su parklarında almaya başladı.
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle Kuşadası"nda yaz mevsimi de hem erken hem de hızlı başladı. Mayıs ayının ikinci yarısındaki sıcaklık değerleri hem Kuşadalıları, hem de yerli ve yabancı turistleri bunalttı. Sıcaklardan bunalanlar kendini gölge mekanlara atarken kimisi de şehir merkezindeki plajlar ile Kadınlar Denizi Plajı ve su parklarına giderek serinlemeye çalışıyor. Hava sıcaklığı nedeniyle şehir merkezinde cadde ve sokakların tenha olduğu gözlenirken, yabancı turistler ise 30 dereceyi aşan sıcaklık karşısında plajlarda sere serpe uzanarak, kum, güneş ve denizin keyfini doyasıya yaşıyor.
Kuşadası Meteoroloji Müdürlüğü"nden edinilen bilgiye göre, Kuşadası"nda mevsim normalleri dışında seyreden hava sıcaklıkları hafta sonu boyunca 33 derece civarında seyredecek. Yetkililer, deniz suyunun da 17 derece olduğunu belirterek, ilerleyen günlerde sıcaklığın etkisini daha da artmasının beklendiğini vurguladılar. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.