“Sıcaklarda daha dikkatli beslenin”

“Sıcaklarda daha dikkatli beslenin”

Ege Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem Başar, sıcak havalarda beslenme ve sıvı alımına daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek özellikle Aydın gibi sıcak illerde daha çok sıvı tüketilmesini önerdi.

Ege Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem Başar, sıcak havalarda beslenme ve sıvı alımına daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek özellikle Aydın gibi sıcak illerde daha çok sıvı tüketilmesini önerdi. Yetişkin birinin günlük en az 2.5 litre sıvı tüketmesini öneren Başar, sağlıklı bir yaşamın temel şartlarından birinin sağlıklı beslenme olduğunu söyledi.
Türkiye’de obezitenin ciddi bir halk sağlığı sorunu olmaya başladığını bayan erkek ayrımı gözetmeksizin pek çok kişinin mevsimsel olarak bile düzensiz beslenmeye bağlı olarak ciddi sağlık problemi yaşadığını belirten İrem Başar, sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
Özellikle Aydın gibi yaz mevsiminin daha renkli yaşandığı illerde beslenme alışkanlıklarının daha farklı olduğunu ve yaygın bir kızartma geleneği yaşandığını belirten Ege Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem Başar, “Sağlıklı bir yaşam için hayatımızın her döneminde yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmeliyiz. Özellikle yaz aylarında pişirme yöntemlerine daha çok dikkat etmeliyiz. Bölgemizde ciddi bir kızartma geleneği var. Bunun yerine fırında ızgara veya haşlama pişirme yöntemini tavsiye ediyoruz. Kan şekerinin ani düşüş ve yükselmesine neden olacak yiyeceklerden uzak durmalıyız. Çikolata, kek, tatlı, pasta, börek gibi yiyeceklerden uzak durmalıyız. Tükettiğimizde de tüketim miktarına dikkat etmeliyiz. Özellikle yazın ağır tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlıları tavsiye ediyoruz” dedi.
"BOL SU TÜKETİN”
Ege Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem Başar, yaz aylarında aşırı terleme sonucu sıvı kaybıyla birlikte çeşitli mineral kayıplarının da yaşandığına dikkat çekerek günlük en az 2 ila 2 buçuk litre su tüketilmesini önerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.