Şiddet konulu konferansa ilgi zayıftı

Şiddet konulu konferansa ilgi zayıftı

Şiddet konulu konferansa ilgi zayıftı

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Söke Yavuz Selim Lisesi Şiddete Eylem Kurulu'nca organize edilen "okulda şiddet" konulu konferans dün saat 13.00'den itibaren Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu kültür salonunda yapıldı.
Konferansa konuşmacı olarak Adnan Menderes Üniversitesi, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Müfit Gömleksiz katılarak toplumumuzda karşılaşılan şiddet olaylarını değerlendirdi, toplumda ve aile içi demokrasi kurallarını anlattı.
100 civarında öğrenci ve öğrenci velisinin dinlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Müfit Gömleksiz özetle, "En demokratik görünen toplumda bile otoriter davranış eğilimleri uygun ortam bulduğunda ortaya çıkabilir. İnsanlar bir anda karşınıza cani, katil olarak çıkabilirler. Bu dünyanın her yanında olabilir. Bizim gibi eğitim düzeyi düşük toplumlarda olabilme oranı daha yüksek.
Ülkemizde ailelerin yaklaşık yüzde 50'sinde çocuklara ve eşlere yönelik şiddet uygulandığı tahmin ediliyor. Okullarımızda şiddet oranı da bir hayli yüksek. Toplumda şiddeti önleyebilmek için öncelikle aile içinde 0-6 yaş çocukların eğitimine önem vermeliyiz. 0-6 yaş arasındaki çocukların aile içi eğitimi demokrasinin ilk adresidir.
Bu yaşlarda algılananların büyük bölümü yaşam boyu geçerli olacağından çocuklarımıza şiddetin hiçbir türünü uygulamayalım. Şiddet sadece dayak değildir insan onurunu zedeleyici her davranışın, her sözün şiddet olduğunu unutmayalım. Ayrıca yaşanılan toplumda demokrasi kuralları işletilemiyorsa o toplumda ve yaşayan ailelerde şiddete rastlama oranı da yüksektir. Bu nedenle toplum olarak demokrasinin kökleşmesi için çalışırken aile içi eğitime de önem vermeliyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.