ŞİİR FIRTINASI 1. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ DİDİM'DE KUTLADI

ŞİİR FIRTINASI 1. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ DİDİM'DE KUTLADI

ŞİİR FIRTINASI 1. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ DİDİM'DE KUTLADI

Gerçek Gazetesi
Hamdi Akgül
İnternet radyo yayıncılığı ile dünyanın her yerinden dinleyicisi bulunan, Şiir Fırtınası Sitesi Sahibi Emekli Edebiyat Öğretmeni Nihal Mirdoğan ve site yöneticileri 1. kuruluş yıl dönümlerini; Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği, Didim Ticaret Odası, Didim Engelliler Derneği ve Şair Hüseyin Zeybek'in organizasyonuyla, yüzü aşkın şair, yazar, ozan ve bilim adamının katılımıyla Didim'de kutladılar.
Geçtiğimiz Cuma günü Söke'ye de uğrayan şair ve yazarlar, Sökeli dostlarıyla buluştuktan sonra Didim'e hareket ettiler. Önceki yıllarda Söke Şairler ve Yazarlar Derneği'nin ev sahipliğinde yapılan etkinliklerine de katılmış olan şair ve yazarlar Grand Didim Oteli'ne yerleşerek, Cuma akşamı Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi'nde başlayan Şiir Fırtınası Tanışma, Şiir ve Müzik Gecesi'ne katıldılar.
Şiir Sitesi sahibi ve yöneticisi Nihal Mirdoğan ile Aydın Yazar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz'ün konuşmalarından önce İstiklal Marşımız okunarak gecenin açılışı yapıldı. Sanal olarak birbirini tanıyan bir çok yazar ve şairin tanışmasının sağlandığını ve kültür etkinliği nedeniyle Didim'in, Söke'nin ve Aydın'ın kültürel yapısının ve değerlerinin tanıtılmasına imkan sağlandığını belirten Başkan Şükrü Öksüz, "tüm hazırlıklarımızı kusursuz bir şekilde hazırladık. Üç gün boyunca kültür ve sanat adına dolu dolu geçecek olan etkinliğimizde sizleri tanımak bizim için en büyük kazançtır. Sizler geldiğiniz yerlerin güzel kokusunu egenin sıcak iklimine taşıdınız. Şiirin evren dili ile kucaklaşıp sizlerle olan gönül dostluğumuzu devam ettirmek istiyoruz" dedi.
Şairler tek tek sahneye çıkarak, şiirlerini seslendirirlerken; ozan ve aşıklar da türküleri ile geceye renk kattılar. Etkinliğe Almanya'dan katılan Ozan Fedai Koç sazı eliğinde seslendirdiği türküleri ile Anadolu rüzgarı estirdi. Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği Başkanı Aşık Yaralı mahlası ile tanınan Muhsin Özen ile Bursa'dan katılan Ozan Turgut Yılmaz karşılıklı atışma ile aşıklık geleneğini yaşattılar. Bursa Aşıklar ve Ozanlar Derneği Başkanı Vahdettin Işıldak (Aşık Nizabi) atışma sonunda söylenen türkülere ozanlarla birlikte eşlik etti.
Bünyesinde 500 bilim adamının uzmanlık alanlarında katkı sağladığı Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi (BATTAM) Başkanı Dr. Özkan Hüseyin tarafından Nihal Mirdoğan ve Şükrü Öksüz'e plaket verildi. Kurucu Devlet Başkanlığı Sökeli Kuşçubaşı Eşref Bey tarafından yapılan kısa süreli devletin bayrağı da yer alan plaket töreninden sonra, Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi'ndeki şiir ve müzik gecesine son verildi. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Grand Didim Otel'de devam eden şiir ve müzik etkinliği yine renkli görüntülerle devam etti. Dün öğle saatlerinden itibaren şair, yazar ve bilim adamları Didim'den ayrılmaya başladı.
ŞAİRLER MEMNUN OLARAK AYRILDILAR
Didim'de düzenlenen Şiir Fırtınası Tanışma Şiir ve Müzik Programına katılan şair, yazar ve bilim adamları Aydın genelinde kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnun kaldılar. Şiir Fırtınası Sitesi sahibi ve yöneticisi Nihal Mirdoğan; "Aydın, Söke ve Didim'deki gönül dostlarımızla daha önce kurduğumuz gönül bağımız bu etkinlik sayesinde iyice pekişti. Kültür etkinliğimiz gerek katılımcı sayısı ve gerekse şairlerin eserlerini sunma yönünden çok başarılı geçti. Şairlerimiz açısından son derece yararlı geçen kültür etkinliğimize destek olan bütün gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.