Şiir Kütüphanesi için kolları sıvadılar

Şiir Kütüphanesi için kolları sıvadılar

Şiir Kütüphanesi için kolları sıvadılar

Gerçek Gazetesi
Sökeli şairler Ali Gençli ve Meryem Maman"ın girişimiyle Söke"ye Şiir Kütüphanesi kazandırmak için çalışmalar başlatıldı. Ülkemizde ikincisi olma özelliği taşıyacak olan şiir kütüphanesi sadece şiir kitaplarından oluşacak.
Ulusal ve evrensel şairlere ait kitaplar, yaşam öyküleri ve antolojilerin de yer alacağı Söke Şiir Kütüphanesi için ellerindeki binden fazla kitabı bir araya getiren şairler, hedeflerinin on bin kitaba ulaşmak olduğunu açıkladılar. Yeterli kitabın toplanmasıyla yetkililerden yer konusunda destek isteneceği belirtilirken kampanya için şairlerin desteğinin arttığı ve kitap bağışının sürdüğü açıklandı. Proje sahibi olan ve geçtiğimiz günlerde dokuzuncu kitabı yayınlanan Ali Gençli, yaptığı açıklamada,Sökeli sanatsever bir yardımseverin destek olması durumunda şiir kütüphanesini onun adına oluşturabileceklerini ve çalışmaların sonunda işlevsellik kazanan kütüphaneyi ailenin gözetimine bırakabileceklerini ifade etti. ”Girişimimizden haberdar olan şiir dostlarımız kitap bağışlarını sürdürüyor” diyen şair Meryem Maman da hedefe ulaşıldığında bir ilkin gerçekleşmiş olacağını ve bir çok şair yetiştirmiş Söke"mizin şiirkent olarak anılacağını sözlerine ekledi.
Konuyla bilgi almak ve kitap bağışında bulunmak isteyen sanatseverlerinSöke İstasyon Caddesi Grand Bazaar da faaliyet gösteren “Sinema Kafe”den bilgi alabilecekleri açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.