Şiire doyacaklar

Şiire doyacaklar

Ak­köy der­gi­si 10. yı­lın­da İz­mir, An­ka­ra, İs­tan­bul, An­tal­ya gi­bi bü­yük kent­ler­de “Şi­ir Bu­luş­ma­la­rı­” dü­zen­le­ye­cek.


Ger­çek Ga­ze­te­si
Dün­ya­nın tek köy ad­res­li ede­bi­yat der­gi­si olan Ak­köy der­gi­si 10. yı­lın­da İz­mir, An­ka­ra, İs­tan­bul, An­tal­ya gi­bi bü­yük kent­ler­de “Şi­ir Bu­luş­ma­la­rı­” dü­zen­le­ye­cek.
202-122 Ka­sım 2009 ta­rih­le­rin­de dü­zen­le­ne­cek olan iz­len­ce­nin Ge­nel ko­or­di­na­tör­lü­ğü­nü Ak­köy der­gi­si adı­na Gü­ven Pa­muk­çu"nun üst­le­nir­ken, der­gi­nin so­rum­lu ya­zı iş­le­ri mü­dü­rü Ha­ti­ce Gen­çay"ın dü­zen­le­me ku­ru­lu- n­da ol­du­ğu iz­len­ce; Tür­ki­ye"nin en yet­kin şa­ir­le­ri­nin bu­lu­şa­ca­ğı Di­dim Sö- ­ke adı­nın ede­bi­yat dün­ya­sın­da gün­de­me ta­şı­na­ca­ğı bir iz­len­ce­ler top­la­mı ola­cak.
Ak­köy Der­ne­ği­nin ya­yın or­gan­la­rı olan Ak­köy Sa­nat Ede­bi­yat Der­gi­si, Ak­bük şi­ir ge­zi çe­vi­ri der­gi­si ve Sö­ke öy­kü ro­man der­gi­si ya­zar­la­rı­nın da bu­lu­şa­ca­ğı bu iz­len­ce­le­rin dü­zen­le­me ku­ru­lu Ak­köy Der­gi­si, Tür­ki­ye Ya­zar­lar Sen­di­ka­sı, Ege Böl­ge­si Si­vas Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu oluş­tu­ğu öğ­re­nil­di.
Prog­ram da­hi­lin­de 20 Ka­sım gü­nü Cu­ma gü­nü sa­at 14:35"de “O­nur Ko­nu­ğu İs­ma­il Mert Ba­şat"a Say­gı Gü­nü­” dü­zen­le­ne­cek. Prog­ram­da Hay­ri Ye­tik ve Zey­nep Ku­ra­da ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tı­la­cak.
Ar­dın­dan şa­ir­le­rin ka­tı­la­ca­ğı Şi­ir Din­le­ti­si ya­pı­la­cak. Yi­ne Ay­nı gün sa­at 16:40"da “Pir Sul­tan"dan Aşık Vey­sel"e” ko­nu­lu bir pa­nel dü­zen­le­ne­cek. Pa­ne­li En­ver Er­can Yö­ne­tir­ken, A. Ga­lip, Bil­sen Ba­şa­ran ve İs­ma­il Mert Ba­şat ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tı­la­cak. 21 Ka­sım gü­nü ise sa­at 14:05"de “so­kak ve şii­r” ko­nu­lu bil­di­rim su­nu­mu ya­pı­la­cak. Su­num­da Ba­ki Ay­han T, Gül­ce Ba­şer, Gon­ca Öz­men Ni­lay Özer, Nur­du­ran Du­man, Oğuz Tüm­baş, Onur Ak­yıl, Öz­can Öz­türk, Öz­kan Sa­tıl­mış ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tı­la­cak. Yi­ne ay­nı gün şi­ir din­le­ti­si ya­pı­la­cak. 22 Ka­sım gü­nü ise sa­at 14:05 "de “Ne­den Şii­r” ko­nu­lu su­num ya­pı­la­cak. Su­num­da Al­tay Ömer Er­do­ğan, Asu­man Su­sam, Ay­ten Mut­lu, En­ver Er­can, Er­san Er­çe­lik, Fer­gun Özel­li, Hü­se­yin Pe­ker, Hü­se­yin Yut­taş, Meh­met Sa­dık Kı­rım­lı, Mu­zaf­fer Ka­le, Si­na Ak­yol ko­nu­şa­cak.
Şi­ir Bu­luş­ma­sı prog­ra­mı­nın yer­le­ri he­nüz net­lik ka­zan­ma­dı­ğı bil­di­ri­lir­ken İz­len­ce­ye 39 şai­rin ka­tı­la­ca­ğı öğ­re­nil­di. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.