“Şiirin Şimdisi ve Geleceği” temalı toplantı Didim’de yapılacak

“Şiirin Şimdisi ve Geleceği” temalı toplantı Didim’de yapılacak

“Şiirin Şimdisi ve Geleceği” temalı toplantı Didim’de yapılacak

Gerçek Gazetesi
Akköy Dergisi ve Şair Şeref Bilsel işbirliğiyle yapıldığı“Şiirin Şimdisi ve Geleceği” temalı toplantılar Miletos Otel ve Didim Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
11-12- 13 Mart 2011 tarihlerinde halka kapalı olarak toplantıların yapılacağını belirten Akköy Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Güven Pamukçu Dünya genelinde böyle bir toplantının şimdiye dek gerçekleştirilmediğini söylerken, sunulacak bildirilerin, dünyanın tek köy adresli edebiyat dergisi olan Akköy Dergisi'nde yayınlanacağını belirtti. Bu toplantı Didim Ticaret Odası ve Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı"nın katkılarıyla yapıldığını da belirten Pamukçu Akköy Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Hatice Gençay, Hasan Tuntaş, Mehmet Duran ve Nalân Tuntaş ile birlikte Akköy yaz etkinliklerinin çalışmalarına da başladıklarını sözlerine ekledi.
Düzenlenecek etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Şair Şeref Bilsel şunları kaydetti; “Bir kültür taşıyıcısı olan dil, şiirin koruyucu ve taşıyıcı özellikleri sayesinde asırlar boyunca diriliğini koruyabilmiştir. Memleketimizde, şiire hak ettiği yerin hiçbir zaman gösterilmediğini ve fakat şiirin en zor zamanlarda en sıkıntılı sorumlulukları üstlendiğini; dar vakitlerin üzerinden söz almayı sürdürdüğünü biliyoruz. Bildiğimiz bir şey daha var: kalıcı eserler bırakmış bütün şairler şimdinin içinden, geleceği ıskalamadan, zamanları aşan bir ses sahibi kılınmıştır. Bugün Türk şiirinde, değişik arayışların olduğunu görüyoruz. Bu yönelimlerin bir kısmının başka coğrafyalarda denenip aşıldığını da biliyoruz. Bu arayışlardan geriye neler kalacağını, ne kadarının mevsimsel olmaktan çıkıp iklimsel bir değişiklik yaratacağını tahmin edebilmek için Türk şiirinin geçmiş bilgisine bakmaya ihtiyaç duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
11-12-13 Mart 2011 tarihlerinde yapılacak “Şiirin Şimdisi ve Geleceği” adlı etkinliğe katılacak olan isimler ise şunlar; “A. Galip, Atakan Yavuz, Ayşe Nalân, Ayten Mutlu, Betül Dünder, Cenk Gündoğdu, Çiğdem Sezer, Engin Özmen, Ersan Erçelik, Gökhan Arslan, İsmail Mert Başat, Müslim Çelik, Onur Akyıl, Salih Aydemir, Seçil Özcan, Sina Akyol, Şeref Bilsel, Tozan Alkan”
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.