Sık sık değişen Aydın havası herkesi hasta etti

Sık sık değişen Aydın havası herkesi hasta etti

Sık sık değişen Aydın havası herkesi hasta etti

Aydın’da sık sık değişen hava sıcaklıkları vatandaşları hasta etti. İlde yaşayan çocuk ve genç binlerce kişi grip, üşütme ve ani hava değişikliğine bağlı rahatsızlıklar nedeniyle hastanelere akın etti. Yetkililer ani ısı değişikliği nedeniyle vatandaşların daha çabuk hasta olduğunu belirttiler.
Aydın’da hava sıcaklarının düşmesi ve gece ile gündüz arasındaki hava sıcaklığı farkının artmasından itibaren üşütmeye bağlı şikayetlerin arttığı belirtildi. Yaşanan hava değişikliği ve deyimlere bile geçen Aydın havası bir çok vatandaşı hasta ederken, hastanelerde de ciddi oranda yoğunluk yaşanmaya başladı. Özellikle hastanelerin poliklinik binalarında sabahları adım atacak yer kalmazken pek çok vatandaşın grip ve soğuk algınlı nedeniyle ilaç kullanmaya başladığı belirtildi.
AYDIN HAVASINA KARŞI TEDBİRLİ OLUN
Soğuk algınlığı ve ani değişen sıcaklıklara bağlı şikayetlerin en çok Aydın ve çevresinde görüldüğünü belirten Sağlıkçılar Aydın Havasının bir çok kişiyi yanılttığını belirttiler. Uzmanlar, "Havalar sabah güzel de görünse güneşli de olsa vatandaşlarımızın yanlarında mutlaka kalın bir kıyafet taşımaları gerekiyor. Çünkü Aydın’da havanın ne zaman güneşli, ne zaman yağmurlu, ne zaman soğuk olacağı belli olmuyor" diyerek özellikle çocuk ve yaşlıların daha dikkat edilmesi gerektiğini belirttiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.