Şikayete konu olan 46 gıda numunesinden 1'i sağlıksız çıktı

Şikayete konu olan 46 gıda numunesinden 1'i sağlıksız çıktı

Şikayete konu olan 46 gıda numunesinden 1'i sağlıksız çıktı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen gıda güvenliği çalışmaları kapsamında geçen ay şikayet üzerine alınan 46 numuneden 1’sininsağlıksız çıktığı belirtildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce geçen Kasım ayı içerisinde de gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildi. Aydın’da bin 689 adet gıda üretim yeri, 13 bin 401 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor.
Kasım ayında gıda üretim yerlerine 262 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 326 adet olmak üzere toplam bin 588 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikayete istinaden il genelinde toplam 40 adet numune alındı. Kasım ayı içerisinde il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulandı.
Alo Gıda 174 hattına Kasım ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 32 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 16 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 11 adet olmak üzere toplam 59 adet şikâyet geldi. Şikayetlerle ilgili olarak 46 adet işletmenin denetimi sonlandırıldı. Denetimler sonucu 1 adet toplu tüketim işyerine idari para cezası kararı uygulandı.
Kasım ayı gıda güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetleri, 116 kişilik Gıda Kontrolör ekibi tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.