Simi-Datça alışveriş hattı, şimdilik

Simi-Datça alışveriş hattı, şimdilik

Simi-Datça alışveriş hattı, şimdilik Didim için mümkün görünmüyor


Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Aydın'ın Didim ilçesinde belediyenin 3 yıl önce ilçeye kazandırdığı iskele ve mobil gümrük kapısı son 2 yıldır meyvelerini vermeye başlamıştı. Geçen yıl Amerikalı turistler gemilerle Didim'e denizden çıkarma yaparlarken, bu yılda Katamaranlarla Didim-Kos arasında seferlere başlanıldı. Kos'tan Didim'e hafta içi 5 gün sefer düzenlenirken, Yeşil Marmaris Turizm şirketinin Didim Limanı Acente sorumlusu Ceyhun Çoban, şimdilik Didim-Kos arasında turist taşıdıklarını söyledi. Muğla'nın Datça ilçesi'ne Yunanistan'ın Simi Adası"ndan her hafta Cumartesi günü deniz otobüsüyle Yunanlı ada sakinleri alışverişe gelirlerken, Çoban, Didim için şimdilik bunun mümkün olmadığına vurgu yaptı. Ekonomik krizin Yunan adalarını da olumsuz etkilediğine vurgu yapan Çoban, "Marmaris'ten Rodos adasına kış mevsiminde bile yolcu taşıyoruz. Yaz mevsiminde her gün karşılıklı seferler düzenliyoruz.
Fakat bizim katamaranlarımız 400 kişilik. Şu anda Kos'tan 100-150 turist geliyor. Yerli halktan bu yönde henüz talep yok. Bu nedenle de şimdilik bu yönde seferler yapmamız mümkün görünmüyor. Önümüzdeki yıllarda talebe göre bunu değerlendirebiliriz" dedi.
Öte yandan, 3 Yıl önce Marmaris'ten Rodos'a günü birlik vizesiz Türk yolcu taşınmasına rağmen bunun bazı kişiler tarafından suistimal edilmesinden dolayı vizesiz seyahatin kaldırıldığı'da öğrenildi.
DİDİM-KOS SEYAHATİ
BAŞLADI, PEKİ KOS'A NE ŞARTLAR DA
GİDİP,
GELİNEBİLİR
Geçen yaz dev yolcu gemilerini ağırlayan Didim, bu yılda dev katamaranları ağırlamaya başladı. İlk etapta Didim-Kos arasında yolcu taşıyan 400 kişilik katamaranlar, Didim'den Kos'a, Kos'tan da Didim'e yolcu taşıyorlar. Yunanistan'ın Kos Adası ile Didim arasında yolcu taşıyan katamaranlar 50 dakikada Ege Denizi"nin 2 yakasını birleştiriyor. Acenta sorumlusu Ceyhun Çoban, katamaranlarla Didim'den Kos'a günübirlik yolcu taşıyabileceklerine işaret ederken,"Daha öncede vurguladığımız gibi katamaranlar 400 kişilik. Fakat özellikle hafta sonları bir, yada 2 günlüğüne Kos'a gitmek isteyen 100-150 kişilik guruplara özel seferler düzenleyebiliriz.
Özel seferler içinde fiyatta da düzenlemeye gidilebilir. Yeter ki vize ve pasaport işlemleri hallolmuş olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.