“Şişecam işçileri yalnız değildir”

“Şişecam işçileri yalnız değildir”

“Şişecam işçileri yalnız değildir”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Eğitim-Sen Söke İlçe Temsilcisi Hayri Yaptaterek, Şişecam`a bağlı 10 cam fabrikasında 5800 cam işçisinin sürdürdüğü grevin AK Parti Hükümeti tarafından ertelenmesi nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.
Haziran Ayı içerisinde sürdürülen grevin AK Parti Hükümeti tarafından "Genel sağlığı ve millî güvenliği bozucu" nitelikte görülerek 60 gün süreyle ertelenmesini kınayan Yaptaterek, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Şişecam işçilerinin direnişiniz destekliyoruz. Şişecam"da grevin ertelenmesini kınıyoruz ve diyoruz ki; “Sağlığımızı ve güvenliğimiz hakkını arayan Şişecam işçileri değil bizzat AKP bozuyor. Şişecam`a bağlı 10 cam fabrikasında 5800 cam işçisinin sürdürdüğü grev, AKP hükümeti tarafından "genel sağlığı ve millî güvenliği bozucu" nitelikte görülerek 60 gün süreyle ertelendi! Yani, pencere ve otomobil camı, çay ve su bardağı ile meşrubat şişesi üreten cam işçilerinin 60 gün grev yapması, Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı. Yasağının gerekçesi ve yasağın büyük yalanı, grevin "genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu" bir nitelik taşıdığı iddiasıdır. Sanki katil IŞİD çetesine silah gönderenler, "kendi topraklarımıza üç beş füze sallar savaş gerekçesi yaratırız" diyenler, madenleri göz ucuyla denetlettirip insanları ölüme yollayanlar, daha fazla kazanç elde etmek ve yandaşlarına "yürü ya kulum" demek uğruna çocukları işçileştirenler, hakkını aramak için greve çıkan 5800 şişecam işçisiymiş gibi!
Açıkça görülüyor ki AKP, işçilerin haklı ve meşru mücadelesi karşısında bir kez daha "işçileri, patronlarından dolayı sevdiğini" gösteriyor. Seçimler yaklaştığında "Aynı bağın gülüyüz" diyenler, işçiler hakkını talep edince, olağanüstü dönemlerin yalanlarına, yasaklarına ve araçlarına sarılmaktan geri durmuyor.
Eğitim Sen Söke Temsilciliği olarak belirtmek isteriz ki, Şişecam işçisi, hukuksuz ve gayrı meşru grev erteleme kararı karşısında yalnız değildir. AKP`nin yasakçı politikalarına karşı, tüm emekçileri Şişecam işçileri ile dayanışmaya ve birleşik emek mücadelesini örgütlemeye çağırıyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.