SİT ALANINDAKİ BAHÇELİ EV SONUNDA SAHİBİNİ BULDU!

SİT ALANINDAKİ BAHÇELİ EV SONUNDA SAHİBİNİ BULDU!

Bu kiralama Söke Çayı Islahı Projesiyle bağlantılı mı?

 

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Kemalpaşa Mahallesi Ömer Koyuncuoğlu Caddesinde, çay üstü otoparkın karşı bölümünde bulunan bahçeli ev sonun da sahibini buldu. Bir çok kişinin yıllardır kiralama ve satınalma yoluyla sahibi olmayı arzuladığı sit alanındaki evin şimdi de kimler tarafından kiralandığı günün konusu haline geldi. Mal sahibi iki kız kardeşten 10 yıllığına kiralanan evin sit alanında olmasına rağmen üç ay gibi kısa sürede Anıtlar Yüksek Kurulundan izin alınarak tadilata başlanmış olması, "Bu kiralamanın arkasında kimler var?" sorusunu gündeme getirdi.

Kiralanan bahçeli evin içkili kafeterya yapılacağı ve Söke Belediyesinden de bazı isimlerin kiracılar arasında olduğu konuşuluyor. İddiaya göre; Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Batir kiralamada etkin rol oynadılar. Hatta gizli kiracılar arasında oldukları iddia ediliyor. Bu evi kiralayan şahıslar arasında Hüseyin Batir'in oğlunun olduğu da konuşuluyor. Üç ortaklı olacağı konuşulan işletmenin ortakları arasında Başkan Toyran'ın da adının geçmesi Söke'de ses getirdi. 

Başkan Toyran'ın çok önem verdiği Söke Çayı Islahı Projesiyle de bağdaştırılan sit alanındaki ev konum itibariyle paha biçilmez bir yerde. Tam da Söke Çayı'nın kenarındaki bahçeli evin, Söke Çayı Islahı Projesinin yaşama geçmesiyle birlikte kafeterya olarak hizmet verecek olması şimdiden göz kamaştırıyor.

Adı ortaklar arasında geçen Hüseyin Batir'e ulaşan muhabirimizin, "Henüz kiralama aşamasındayız. Oğlum ve avukat bir arkadaşı kafeterya yapmayı düşünüyorlar. Kesin bir şey yok" şeklinde aldığı cevap ise şüphe uyandırdı. Çünkü ortaklar arasında adı geçen ve evde tadilat işlerini yürüten kişiyle yaptığımız görüşmede önce kiralamanın Hüseyin Batir ile bir alakasının olmadığını söylemesi sonrasında da "Hüseyin Batir'in oğlu ile ortağız" demesi çelişki yarattı. Bu kişi Batir'in iddia ettiği gibi avukat değil, Söke'deki bir bankadan emekli olmuş Aydın isimli bir şahıstı.

Henüz kiralama işlemi yapılmadığı iddia edilen evde inşaat işçilerinin yıkım işlerine başlamış olması ise ayrıca kafa karıştırdı.

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaşmaya çalıştığımız Başkan Toyran telefonlara cevap veremediği için açıklamalarına yer veremedik. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.