SÖDODER üyeleri Babadağ'dan paraşütle atladı.

SÖDODER üyeleri Babadağ'dan paraşütle atladı.

SÖDODER üyeleri Babadağ'dan paraşütle atladı.

FOTO GALERİ

İnsan yeter ki istesin. Sökeli doğa ve spor severler tarafından kurulmuş olan SÖKE DOĞA SPORLARI DERNEĞİ(SÖDODER) amacına uygun bir şekilde karada, denizin derinliklerinde, zirvelerde ve şimdide gökler de… 22/11/2014 Cumartesi sabahı saat 01:00’de Söke Öğretmen Evi önünde toplanarak Fethiye-Ölüdeniz-Babadağ’dan paraşütle atlamak üzere yola çıktılar.

Grup üyelerinden Eşref SARI o anları şu sözlerle anlattı. Ofisten Babadağ transfer aracı ile yaklaşık 40 dakika süren bir yolculukla zirveye ulaştık. Takım kaptanı pilot yolcuların ağırlıklarına göre pilot dağılımı yaptılar. Zirveye ulaştıktan sonra rüzgar durumuna göre en uygun takeoff’u yani kalkış alanını seçtik. 3 adet kalkış alanı bulunmaktadır. 1700 metre,1800 metre ve 1960 metre. Pilot grup üyelerini kuşandırdıktan ve kendisi de malzeme kuşandıktan sonra size kısa bir eğitim veriyor ve iyi bir koşu yapmanızı istiyor. Paraşüt bağlandıktan ve son kontroller yapıldıktan sonra nefes kesen bir manzaraya doğru uçuyoruz. Uçuş yaklaşık yarım saat sürüyor. Eğer akrobasi isterseniz uçuş süresi 20 dakikaya düşebiliyor. Finalde bir kaç adımlık bir koşuyla yumuşacık bir iniş yapıyoruz.

Yine gruptan Tunay Çoban ve Mehmet Bağ, Babadağ zirvesini bisikletleri ile pedallamayı tercih ettiler.

Profesyonel paraşütçüler eşliğinde atlayışlarını yapan maceraperest grup üyeleri akşam saatlerinde Söke’ye geri döndüler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.