Şoför esnafının ‘Belge birleştirme’ sorunu sona erdi

Şoför esnafının ‘Belge birleştirme’ sorunu sona erdi

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında ‘Belgelerin birleştirilmesi’ girişiminden yaptıkları itirazlar sonucu vazgeçildiğini söyledi.

Belgelerin Birleştirilmesinden vazgeçilmesinin özellikle belediye sınırları içerisinde çalışan minibüs, taksi, özel halk otobüsü ve servis işletmecisi esnafının kazanılmış haklarının korunması anlamında büyük önem taşıdığını kaydeden Özmeriç, “Aksi takdirde taslakta bahsi geçen ‘Yurtiçi’ kavramı ile esnafımız haklarını kaybedecek ve ciddi bir kaos ortamı oluşacaktı” diyerek bu konuda kendilerine yardımcı olan Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaşa’a şoför esnafı adına teşekkür etti.

 

Ulaştırma Bakanlığı’nca 2017 yılı Mart ayında ‘Belgelerin Birleştirilmesi’ konusu gündeme gelir gelmez Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak yönetmeliğe itiraz etiklerini belirten Başkanı Semih Özmeriç, “Nisan ayı başında Aydın’dan başlattığımız itiraz sürecini yıl boyunca çeşitli platformlarda dile getirdik. Bu yönetmeliğin çıkması halinde ülke genelindeki şoför esnafının yaşayacağı sıkıntıları içeren dosya hazırlayıp ilgili bakanlık ve müdürlüklere gönderdik. Ayrıca Aydın Milletvekillerimiz Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem’in de girişimleri ile Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduk. Son olarak Milletvekilimiz Mustafa Savaş öncülüğünde yönetim kurulu üyelerimiz Okan Yalçın, Ozan Başlıkaya ve avukatımız Namık Atabay ile Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İlçeoğlu’nu makamında ziyaret edip dosya sunduk. Sorunlarımızı dile getirdik. Bu girişimlerimiz sonucu ülke genelindeki şoförler için ciddi sıkıntıya neden olacak bu uygulamadan vazgeçildi” diyerek bu konuda kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

 

Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Gürses’in Diyarbakır’da yaptığı konuşmada belge birleştirmelerinden gelen tepkiler üzerine vazgeçildiğini açıkladığını belirten Özmeriç, “Bence önemli bir hatadan dönüldü. Yoksa taslakta yer alan ‘yurtiçi’ kavramı ile ülke genelindeki yüzbinlerce şoför esnafı kazanılmış pek çok hakkını kaybedecekti” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.