Soğukta cildin ‘nem mantosu’ azalıyor

Soğukta cildin ‘nem mantosu’ azalıyor

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek Pehlivan, kış aylarında cildin sürekli olarak soğuğa maruz kaldığını dolayısıyla ‘nem mantosu’nun azaldığını bildirdi.

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek Pehlivan, cildi nemlendirmenin ilk adımının tüm mevsimlerde olduğu gibi kışın da bol su tüketimi olduğunu belirtirken, özellikle omega 3, C ve E vitamini yönünden zengin besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek Pehlivan, "Hassas kişilerin soğuktan koruyucu kıyafet olarak sentetik ve yünlü giysi tercih etmeleri alerjik durumlara neden olabilir. Bu nedenle kıyafet seçimi pamuklu olarak tercih edilmelidir" dedi.

BANYODA ÇOK SICAK SU KULLANILMAMALI
Banyo yaparken çok sıcak su kullanımından ve cildin kurumasına neden olabilecek sabunların tüketilmesinden kaçınmak gerektiğini de sözlerine ekleyen Yrd.Doç.Dr. Pehlivan, "Duş ve yüz yıkama sonrası mümkünse ıslak cilde kış aylarına uygun nemlendirici kullanılmalıdır. Kış aylarında nemlendirici olarak yağ bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir" ifadelerini kullandı.

CİLT UYGULAMALARI İÇİN EN UYGUN DÖNEM KIŞ MEVSİMİ
Dr. Jale Yüksek Pehlivan, ciltte leke, kırışıklık ve sarkma problemi olması durumunda, çözüm bulmak için en uygun zamanın kış mevsimi olduğuna da dikkat çekti. Dr. Jale Yüksek Pehlivan, şunları kaydetti:
"Bazı uygulamalar özellikle güneşin aktif olmadığı kış aylarında yapılmalıdır. Örneğin yüz derisine yapılan lazer uygulamaları gibi. Güneşin aktif olmadığı kış ayları, cildin ölü tabakasını atarak cildin nefes almasına olanak sağlayan kimyasal peeling işlemi için ideal zamanlardır. Cildin aşırı kuruması sonucu gelişen gerilme ve rahatsızlık hissini, hyaluronik asit içeriklerle yapılan mezoterapi uygulamaları rahatlatır. Kış ayları cildin gençleşmesine yönelik yapılabilen fraksiyonel CO2 lazer gibi antiaging işlemleri için de en uygun zamandır." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.