Sokak hayvanları için beslenme odakları yerleştirildi

Sokak hayvanları için beslenme odakları yerleştirildi

Aydın’da soğuk havadan etkilenen hayvanlar için Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla şehrin muhtelif yerlerine beslenme ve su odakları yerleştirildi.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ile birlikte harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yardımına koştu. Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan beslenme ve su odakları Aydın’da hayvan severler ile ortak belirlenen noktalara yerleştirildi. Zorlu kış şartlarında sokak hayvanlarını da unutmayan Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarında takdirini kazandı. Belediye ekipleri tarafından her gün kontrol edilen, su ve yem takviyesi yapılan beslenme ve su odakları ihtiyaç görülen her yere yerleştirilecek.

 

Her canlının yaşam hakkına sahip olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sokakta yaşayan tüm sahipsiz hayvanlar için beslenme ve su odakları kurmanın yasal görevleri olduğunu belirterek, il merkezinde farklı yerlere yerleştirilen beslenme ve su odağı sayısının arttırılmasını planladıklarını ifade etti. Çerçioğlu, “Hava şartları sokaktaki can dostlarımızı da olumsuz yönde etkiliyor. Bizler de bu konuda beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Onlarında yaşama hakkı var. Bize bu konuda destek veren hayvan sever dostlarımıza da canı gönülden teşekkür ediyorum. Tüm hayvan severlerin, yazın olduğu gibi kışında ellerini taşın altına koyarak evlerinin önüne bırakacakları yiyecekler ile bize destek olacaklarına inanıyorum. Koyacakları bir kap yemek ve su can dostlarımızın hayatını kurtarabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.