Söke 7 ülkeden öğrenci ve öğretmenlerini ağırlıyor

Söke 7 ülkeden öğrenci ve öğretmenlerini ağırlıyor

AB Comenius Projesi kapsamında Söke’nin Felekşan Fırat İlkokulu, 7 değişik ülkeden gelen öğrencileri ağırlıyor. Proje kapsamında proje ortağı olan ülkelere ziyaret noktasında son durak Türkiye yani Söke oluyor.

Türkiye, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Estonya’nın içinde yer aldığı Türkçe adı “Avrupa İpin Ucunda” olan projenin son etkinliği Söke’de yapılıyor. Proje ortağı olan ülkelerden 28 öğrenci ve 21 öğretmen Söke’ye geldi. Söke Felekşan Fırat İlkokulu tarafından ağırlanan yabancı konuklar, Söke Belediyesi’ni de ziyaret etti. Proje koordinatör öğretmenlerinden Hatice Demir nezaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş’ı ziyaret eden heyet, proje hakkında bilgi verdiler.
Projenin kukla sanatının unutulmamasını sağlamak, kukla ile eğitimin yapılabileceğini aktarmak ayrıca eğitimde farklı tekniklerin geliştirilmesini sağlamak gibi amaçlarının olduğu belirtildi. Proje ortağı tüm ülkelerin öğrencileri tarafından hazırlanan kukla gösterilerinin Söke’de de sahneleneceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.