SÖKE AK PARTİ'DE FATİH GÜRER DÖNEMİ BAŞLADI

SÖKE AK PARTİ'DE FATİH GÜRER DÖNEMİ BAŞLADI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Söke İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi, pazar günü saat: 11.00'den itibaren Morel Düğün Salonu'nda yapıldı.

Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Söke İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi, pazar günü saat: 11.00'den itibaren Morel Düğün Salonu'nda yapıldı.
Kongreye Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, Ali Gültekin Kılıç, Mehmet Erdem ile geçen dönem Aydın Milletvekillerinden Ahmet Ertürk, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, İl Yönetim Kurulu üyeleri, bazı ilçelerin ilçe Başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle delegeler ve 300 civarında partilinin katıldığı gözlendi.
AK Parti Genel Merkezi'nce onaylanarakSöke İlçe Başkanlığına Aday gösterilen İlçe Başkan Yardımcısı avukat Fatih Gürer İlçe Başkan Adayı olarak mevcut yönetimle birlikte kong reye gelen konukları ilgiyle karşıladılar.
Kongre Divan Başkanlığına açık oyla Cüneyt Bayraktar, Sekreterliklere; Yeter Aktürk ile Harun Yok'un seçilmesiyle    kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak gündem maddelerine geçildi.
Kongrede ilk konuşmayı yapan mevcut İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta 24 Eylül 2013 tarihinde Genel Merkez'in atamasıyla göreve başladığını belirterek konuşmasında özetle; "İlk iş olarak Genel Başkan Yardımcımızın talimatıyla partimize Morel İş Hanı'nda 430 metrekarelik bir salon kazandırdık. Bize bu konuda maddi, manevi katkıları olan tüm gönül dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Ardından 30 Mart yerel seçimleri hazırlıklarına başladık. Söke'de ilk kez 4 aday adayımız oldu. Mevcut yönetimimiz ve dört adayımızın da katılımıyla seçim çalışmalarımızı başlattık. Buradan aday adayı olarak, özverili bir şekilde çalışmalara katılan dört aday adayımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Ardından Genel Merke zimizce Söke'nin sevilen insanlarından genç işadamı Metin Yavuz, Söke Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesiyle seçim propaganda çalışmalarımıza hız verdik. Gezi olaylarının yaşandığı bir dönemde hiç kimse görev kabul etmezken, biz elimizi taşın altına koyarak, canla başla çalıştık ve gerek yerel seçimlerde gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin oylarını yükselterek başarıya imza attık. Şu an itibariyle görevimi ve misyonumu başarıyla tamamladığımı düşünüyorum. Görev yaptığım dönemde çeşitli bahanelerle partimiz genel merkezine şikayet edildim. Ben bu arkadaşlarıma bile gönül rahatlığıyla hakkımı helal ediyor, seçilecek arkadaşlarıma da üstün başarılar diliyorum" dedi.
İkinci konuşmayı yapan AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, görevi devredecek başkan ve yönetimine yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ederken, seçilecek yeni yönetime de başarılar diledi.
Daha sonra, AK Parti Aydın İl Başkanı M. Sadık Atay da söz alarak, partide yaşanılan birlik ve beraberliğin hayırlı olmasını dileyerek, görevi devredecek olan ve yeni seçilecek tüm yöneticilere teşekkür ederek başarılar diledi.
Kongrede son olarak Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır bir kouşma yaptı ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Yeni dönem bütçesi ve çalışma raporlarının da kabul edilmesiyle seçimlere geçildi.
Seçimlerde 400 delegeden 193'ü oy kullanırken, AK Parti Söke İlçe Başkanlığı'na Fatih Gürer, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine de; Kağan Durmuş Görecek, Hüseyin Bilgili, Kemal Özbek, Mehmet Ali Oklay, Nizamettin Karataş, Hüseyin Karakaya, Hilmi Özcan, Murat Candal, Haşim Çiftçi, Hüseyin Yıldız, Levent Bozkurt, Süleyman Yılmaz, Hüseyin Bayraktar, Akif Pala, Metin Turan, Mustafa Yıldız, Muzaffer Tuncay, Dilaver Balat, Kadir Ünal, Arzu Telef, Ufuk Asrav, Muzaffer Şanlı, Sezgin Püslü, Mehmet Yalnız, Hülya Yıldırım, Esin Özhavutçu, Süleyman Şami, Zeliha Göktepe ve Arzu Ünal seçildiler.
Seçimlerde ayrıca 30 yedek yönetim kurulu üyesi ve 53 Asil İl Delegesi ve 27 yedeğinin seçimleri de yapıldı. 
Yeni yönetimin bu hafta içinde toplanarak görev bölümü yapacağı öğrenildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.