Söke Belediyesi Doğa yürüyüşlerine yoğun katılım

Söke Belediyesi Doğa yürüyüşlerine yoğun katılım

Söke Belediyesi yeni sezonda ikinci Doğa yürüyüşü Kapaklı Turunçlar güzergâhında, 120 doğaseverin katılımı ile 6 saatte gerçekleşti.

Pazar sabahı Güllübahçe mahallesinin Kapaklı mevkiinden başlayan yürüyüşte ilk iki saat devamlı olarak yamaç çıkıldı. Dik yokuşlara rağmen doğaseverler pes etmedi. Samsun dağlarının güney yamaçlarında gerçekleşen yürüyüş boyunca müthiş doğa harikası Söke ovası, Karina, Bafa gölü görüldü. Gelebeç üstlerindeki sık orman içindeki su kaynaklarında molalar verildikten sonra, Priene antik kentinin üstündeki koca kaleye ulaşıldı.
Kalede verilen öğle molasında dinlenen yürüyüşçülerden ilk defa Priene antik kentinin Akrapolisini (Koca Kale’yi) görenler vardı. Daha sonra zeytinlikler ve eski su değirmeni kalıntılarının arasından Turunçlara inişe geçildi.
Söke Belediye Başkanı Sayın Süleyman Toyran’ın destek verdiği ve çok önemsediği “Mahalleden Mahalleye Yürüyoruz, Doğa ve Kültürümüzü tanıyoruz” projesi kapsamında gerçekleşen yürüyüşler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da doğaseverlerin yoğun ilgisini çekiyor. Kapaklı Turuncalar yürüyüşüne katılan Söke İzcilik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünden Erdal Oral, İzciler ve velileri adına Rasim Yavuzyılmaz, Söke Belediye Başkanı Sayın Süleyman Toyran’a doğa sporlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etiler.
Doğaseverlerden Zafer Evruk yaptığı açıklamada; “Bu yıl Söke belediyesinin yürüyüşleri yeni keşfedilmemiş parkurlarda gerçekleşiyor buda doğaseverlerde ayrı bir heyecan yaratıyor” dedi.
Söke Belediyesi’nin doğa yürüyüşlerine Cevdet üzüm Rehberlik yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.