Söke Belediyesi Karinaya el uzatıyor

Söke Belediyesi Karinaya el uzatıyor

Söke Belediyesi Karinaya el uzatıyor


Gerçek Gazetesi
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Ticaret Odası Başkanlığı döneminden bu yana en önemsediği projelerden olan Karina Dalyanı için bir kez daha düğmeye bastı. Söke"nin Doğanbey Mahallesi sınırları içinde yer alan Karina Dalyanı"nın ekonomiye kazandırılması için çalışmalara başlanıyor.
Geçmiş yıllarda balık üretimi ile adından söz ettiren Karina Dalyanı, eski günlerine dönmek için el uzatılmasını bekliyor. Ticaret Odası Başkanlığı döneminde Karina Dalyanı için proje hazırlayan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; projenin hayata geçirilebilmesi için çalışmaları başlattı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile iş birliği yapılarak proje hazırlanacak. Söke Belediyesi Karina Dalyanı"na el uzatırken; konuyla ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Mine Even"in yanı sıra Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü"nden Prof. Dr. Osman Özden, Prof. Dr. M. Kürşat Fırat ve Prof. Dr. Şahin Saka bulundu.
Yapılan toplantıda Karina Dalyanı projesi için saha çalışmalarının başlatılması, yapılacak çalışmalar sonrasında projenin hazırlanması kararı çıktı. Yapılacak proje ile Karina Dalyanı"nda doğal balık üretim havzalarının yeniden oluşturulması, balıkçılığın yeniden canlandırılarak bölge ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.
“Değerimiz Karina Dalyanı"na sahip çıkacağız” diyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Uzun yıllardır çeşitli araştırma ve çalışmalarla ortaya koyduğumuz Karina Dalyanı gerçeğini ele alıyoruz. Sadece bulunduğu yöreye değil tüm Söke"ye ekonomik olarak katkı sağlayacağını düşündüğümüz Karina Dalyanı"nı yeniden eski günlerine döndürmek, ekonomiye kazandırmak üzere çalışmalarımızı başlattık. Üniversiteden uzmanlarımızın yapacak oldukları güncel saha çalışmaları projemiz için ışık olacak. Karina Dalyanı ve bölge balıkçılığı uzanacak bir el bekliyordu, bu eli biz Söke Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde uzatacağız” dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.