Söke Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları başladı

Söke Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları başladı

Söke Belediyesi Kentsel Tasarım Projesi'nde hali hazır harita çalışmaları başladı.

Söke Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar başladı. Proje kapsamında tespit edilen bölgelerde revizyon imar planı öncesinde halihazır harita alımları için ekipler çalışmalarını yapıyor. Üç ayrı ekip belirlenen alanlarda ölçüm işine başladı.
İlgili birimlerden yapılan açıklamada; "Bölgenin mevcut mülkiyet yapısı ve mevcut plan yapılaşma koşulları sağlıklı bir biçimde gelişmesinin mümkün olmadığı; Söke 2025 vizyonu çerçevesinde dönüşümünün sağlanması ve bu kapsamda da yenilenmesinin mutlak bir zorunluluk olduğu gerekçesi ile Söke Belediye Meclisi’nin 08 Eylül 2014 tarihli kararları ile Cumhuriyet ve Çeltikçi Mahalleleri, Konak Mahallesi ile Yenicami Mahallesini kapsayan 1 milyon 30 bin 340 m2 yüzölçümlü bir alanda "1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu" ve "Kentsel Tasarım Projesi" hazırlanmasına ve bu çalışmalar sırasında da imar faaliyetlerinin 1 yıl süreyle durdurulmasına karar verilmiştir. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 11 Aralık 2014 tarihli kararı ile Söke Belediyesi meclis kararları onaylanmıştır. Alınan kararlar doğrultusunda, tespit edilen bölgelerde Revizyon İmar Planı öncesinde halihazır harita alımı için toplamda üç ayrı ekip ile mahallinde ölçüm işine başlanılmıştır. Bahse konu bölgelerdeki mal sahiplerine önemle duyurulur" denildi.
“BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ”
Söke’nin kentsel yapı dokusu, yeni sosyal donatı ve yaşam alanlarının kazanımı için ‘Kentsel Tasarım Projesi’ni çok önemsediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Proje kapsamında çalışmalarımız hız kazanıyor. Halihazır harita alım işi ekiplerce yapılıyor. Projenin uygulanacağı alanlara değer katacağından şüphemiz yok. Proje tam anlamıyla hayata geçtiğinde Söke modern ve nefes alan bir şehir olacak” dedi. Toyran; projenin hayata geçmesi için büyük adım atarak oy birliği ile karar veren Söke Belediye Meclis üyelerine ve projeyi onaylayan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bir kez daha teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.