Söke Belediyesi önlemleri arttırıyor

Söke Belediyesi önlemleri arttırıyor

Türkiye işçi ölümlerini konuşurken;Söke Belediyesi önlemleri arttırıyor

Türkiye işçi ölümlerini konuşurken; Söke Belediyesi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun gerekliliklerini yerine getirmek için tüm gayretini gösteriyor.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının denetiminde risk analizlerini çıkaran Söke Belediyesi, sahada çalışan tüm şantiye personeline iş güvenliği malzemesi dağıttı. Bundan böyle Söke Belediyesi"nin işçileri kendilerine dağıtılan baret, yelek, ayakkabı ve gözlükleriyle çalışacak. Söke Belediyesi"nde iş güvenliği malzemeleri dağıtımı şantiyede gerçekleşirken, dağıtımda Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İş Güvenliği Uzmanı Ali Haydar Polat, Belediye-İş Sendikası Temsilcisi Bayram Keçe"de bulundu.
İş Güvenliği Uzmanı Ali Haydar Polat; Söke Belediyesi"nin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun gerekliliklerini yerine getirmeye çabalayan Türkiye"deki nadir belediyelerden biri olduğunu söyledi. Polat; “Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran"ın göreve gelmesiyle birlikte ilk yaptığı işlerden birinin işyeri iş güvenliği için risk analizlerinin yapılması ve acil önlemlerin değerlendirilmesi oldu” dedi.
İş kazalarıyla ilgili en güncel rakamlar 2001 yılında alınmış, 2011 yılına göre 70 bin iş kazasında bin 710 kişi kaybedilmiş diyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Yeni yasayla birlikte işçi sağlığı ve iş güvenliği öne çıktı. Dağıtılan malzemeler ne kadar önlem amaçlı olsa da, önemli olan işçilerin dikkatli çalışmaları ve kendi önlemlerini almalarıdır. Söke Belediyesi olarak işçilerimizin iş güvenliklerine katkı sağlamak için gerekli olan baret, yelek, gözlük ve uygun iş ayakkabısı dağıttık. Belediyemiz personeline iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimler de vereceğiz” dedi.
“ŞİŞLİ"DE ÖLEN İŞÇİLER UNUTULMADI”
Önceki gün İstanbul Şişli"de meydana gelen kazada inşaat şantiyesinde asansörün düşmesiyle ölen 10 işçi unutulmadı. Söke Belediyesi Şantiyesi"nde işçilere iş güvenliği malzemeleri dağıtımından önce, ölen işçiler için saygı duruşunda bulunuldu. Acı haberin Türkiye"yi olduğu gibi kendilerini de yaraladığını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “İşçilere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu türlü iş kazalarının olmamasını temenni ediyoruz” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.