SÖKE BELEDİYESİ YANLIŞ YAPIYOR

Varsanız sorsanız  Söke Belediyesi, belediye başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, hatta parti üyeleri, onları oraya taşıyan örgütleri olan CHP ve CHP içerisindeki soldan gelen ve dünden kalan solcu/sosyalist arkadaşlarımız, meclisteki diğer partili meclis üyeleri, yani AKP’si, CHP’si, MHP’si hepsi hepsi muhakkak ki çevreden ekolojiden yanadırlar. Nasıl ki Sinop ve Mersin’e yapılacak nükleer santrale karşı iseler, o biçim ağaç katliamına da karşıdırlar.
Nasıl ki dünkü siyasi iktidarların kandırmacalarını çok iyi biliyor iseler, bugün de sökülen ağacın dikilmeyeceğini, dikilse bile sökülürken onca gördüğü zarardan sonra tutmayacağını da bilmektedirler.
Peki nedir o zaman bu kandırmaca?
Aynı katliam daha önceki belediye başkanı döneminde Söke’nin Aydın caddesinde yapıldı. Ağaçlar söküldü/kesildi öldürüldü, yeni yol diye yollar daraltıldı, anlamsız cepler yapıldı, yol boyu kücük havuzlar ve kücük ağaçlandırmalar yapıldı, yol boyunca yazın açan ve kışın yapraklarını döken ağaçlar dikilerek cadde kışın renksiz bir hale getirildi ve onca uğraşı sonucu yola bir bisiklet parkuru bile yapılamadı.
Şimdi neden aynı uygulama doğal çehresini katlederek, yılların turunç ve diğer ağaçlarını katlederek Futbol sakağa yapılmaktadır?
Kentlerin gelişmesi, geliştirilmesi geçmişten kalan yeşilini ve dokusunu koruyarak yarına taşımak olmalıdır. Yık, yok et, yeniden yap; tam da kapitalizm emperyalizm kültürüdür.
Oysa Futbol sokak, önceki tarihi dokusu da korunarak yeniden yapılandırılabilinirdi. Kaldırımlar genişletilirdi, mevcut ağaçların yanına yeni ağaçlar, çicekler ve yeşil alan çoğaltılabilinirdi. Oysa yıkıp yeniden ve anlamsız bir biçimde yapmak için bu kadar inat etmek niye?
Bir de o çok anlı şanlı parti içi demokrasiyi uyguladıklarını söylüyor ya sayın CHP’li arkadaşlar, o zaman Futbol sokakta veya kentin başka bir yerinde yeni bir yer yapmak için ağaçları katledecek ve doğal tarihi dokuyu ortadan kaldıracakları zaman neden bu iş için halkın önüne gitmezler? Halkın onayına sunmazlar? Neden küçük çaplı da olsa referandum yapmazlar? Asıl katılımcılık, asıl demokrasi, asıl belediyecilik bu değil midir?
Şimdi birileri kapalı kapılar arkasında haydin Futbol Sokağı yıkalım, haydin çayı yıkalım, haydin İstasyon caddesini yıkalım gibi haydin dediğinde her yeri yıkacakmısınız.. halka sormadan!
Futbol Sokak koca bir yanlıştır, aynı Aydın caddesindeki yanlış gibi...

Önceki ve Sonraki Yazılar