SÖKE BELEDİYESİ YÖNETİMİ GELECEĞİMİZE AYIP ETTİ

SÖKE BELEDİYESİ YÖNETİMİ GELECEĞİMİZE AYIP ETTİ

AK Parti ve MHP olmasa rezil olmuştuk

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Aydın Futbol Ligi U 16 Gençler liginde önce Söke Şampiyonu ardından İl şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Söke İdmanyurdu genç takımı Manisa'da bugün başlayacak şampiyonaya az daha katılamıyordu.
Çarşamba günü Kulüp Başkanı Abbas Yöntem, İkinci Başkan Abdülbaki Bozan ile genç takım oyuncuları üstlerinde eşofmanları, spor çantalarıyla birlikte Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş'ı ziyaret ederek durumlarını anlattılar.
Kulüp yöneticilerine Başkan Yardımcısı Karakaş'ın "Şampiyonaya gidin gelin, yaptığınız harcamaların makbuzlarını getirin, şu anda Belediye olarak size 150 TL yardımda bulunabiliriz, bundan fazla bağışta bulunma imkanımız yok" dediği öğrenildi.
Bu sözler karşısında çaresiz kalan takım,  şampiyonaya gitme yolları ararken, basın-yayın mensuplarının desteğini istediler. Basın mensuplarının devreye girerek, konuyu sosyal medyaya yansıtmaları üzerine konuya ilk duyarlı yaklaşan AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer oldu. Gürer, takım yöneticileriyle bağlantıya geçerek, "Biz bu gençleri yolda bırakmayız, ne gerekirse yapılacaktır. Bizden haber bekleyin" dediği öğrenildi.
Bu arada AK Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer'in AK Parti Aydın Milletvekili adayı Abdurrahman Öz ile bağlantıya geçtiği, Abdurrahman Öz'ün de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile bağlantıya geçerek önce müdürlükten araç temin ettiğini Söke'ye bildirerek, "Takımımız ayrılmasın Söke'ye geliyorum, gereken yapılacaktır" dediği öğrenildi.
Başta AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer ve ilçe yönetimi Söke İdmanyurdu'nu partiye davet ederek misafir ederken, saat: 16.00 sıraları Aydın Milletvekili adayı Abdurrahman Öz Söke'ye gelerek, takım yöneticileri ve gençleri de yanına alarak, "İlçe Başkanımızdan aldığım bilgilere göre genç takımınızın Türkiye Şampiyonası'na gitmekte zorlandığını öğrendik. Derhal Gençlik ve Spor Aydın İl Müdürlüğü ile temaslara geçtim araç tahsisi yaptırdık, maddi manevi destek sözü aldık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine bu duyarlılıkları için teşekkür ederim. Ben de şahsım olarak diğer masrafları karşılamaya hazırım. Gençleri önemsiyorum, İlimiz adına Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan bu gençlere sahip çıkmak destek olmak bizim görevimiz. Şampiyonadan da başarıyla döneceğinize inanıyorum” dedi.
Söke İdmanyurdu yöneticileri sağladıkları destekten dolayı AKParti Söke İlçe Başkanı’na Aydın Milletvekili adayına teşekkür ederek, stada inip Aydın’dan gönderilen otobüsü beklemeye başladılar.
Bu arada yine basın mensuplarının konuyu Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili adayı Hüseyin Karagöz’e iletmeleri üzerine, Karagöz de bu konuya duyarsız kalmayacağını belirterek, İdmanyurdu yöneticileriyle görüşme talebinde bulundu. Akşam 18.00 sıraları takım yöneticileriyle bir araya gelen Hüseyin Karagöz, “Söke adını Manisa’ya taşıyıp temsil edecek bu gençlere karşı duyarsız kalamam. Şu ana kadar yaşanan süreç beni ilgilendirmiyor. Ben de şahsım olarak, gerekirse bir seçim aracımın giydirilmesini çıkartıp size verebilirim. Ancak aracı temin ettiğinize göre, ben de şahsım olarak bir miktar yardımda bulunarak, şampiyonadan başarıyla dönebilmeniz için desteğe hazırım. Gençlerimize Türkiye şampiyonasında başarılar diliyorum” dedi.
Yaşanan gelişmelerden çok memnun olan Söke İdmanyurdu takımı yöneticileri Kulüp Başkanı Abbas Yöntem ve Abdülbaki Bozan, “Bugün gerçekten zor bir gün yaşadık. Az daha gençlerimizi Manisa, Soma’daki Türkiye şampiyona götüremiyorduk. Bugün kura çekimlerine bile katılamadık, Perşembe günü eleme maçları başlıyor. Söke Belediye yönetiminin sezon başında 10 bin TL yardımda bulunduğunu, şu anda başka yardımda bulunma imkanlarının olmadığını Başkan Yardımcısı sayın Ahmet Karakaş söyledi. Sezon başında aldığımız destekle Söke İdmanyurdu olarak 8 ayrı kategoride 74 deplasman maçına gittik. Bu maçlara giderken bulduğumuz araçlara mazot ve kira bedeli olarak 9400 lira civarında ödemede bulunduk. Bugün de U-16 takımımızı Türkiye Şampiyonası’na götürebilmek için Belediye yönetiminden destek istedik sayın Karakaş, sanki bizle alay ederlermiş gibi harcama makbuzları karşılığında 150 TL. katkıda bulunacaklarını bildirdi.
Şampiyonaya katılmamız için gerekli destekleri veren başta Ak Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer’e, program dışı Söke’ye gelerek maddi manevi yardımlarını esirgemeyerek, araç temininde yardımcı olan, maddi katkıda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili adayı sayın Abdurrahman Öz’e ve yine basın mensupları aracılığı ile durumumuzu öğrenip yardımda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili adayı Hüseyin Karagöz’e ve MHP İlçe Başkanı sayın Bülent Demirbaş’a takımımız adına sonsuz teşekkür ediyoruz” dediler.

Spor severler yaşananlara tepki gösterirlerken, "Söke Belediyesi yönetimine kalsak gençlerimiz şampiyonaya gidemeyecekti. Bu Söke'nin ayıbı olacaktı. AK Parti ve MHP olmasa rezil olacaktık" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.