SÖKE BELEDİYESİ’NDE MİLYONLUK KRİZ

SÖKE BELEDİYESİ’NDE MİLYONLUK KRİZ

Söke Belediyesi’nde milyonluk para yatırma krizi yaşanıyor.

Söke Belediyesi Muhasebe Müdürü Hüseyin Batir’in belediyenin bankada vadeli hesabında bulunan nakit parayla SGK ve vergi borçlarının ödenmesi fikrine Belediye Başkanı Süleyman Toyran’dan olumsuz yanıt aldığı ve çok ciddi bir tartışma yaşandığı iddia edildi.

Yaşanan fikir ayrılığı nedeniyle Söke Belediyesi’nin nakit parası vadeli hesapta dururken borçlar yasal faiz uygulanarak büyüyor. Söke Belediyesi’nin SGK ve vergi borcunun bulunmasına rağmen hatrı sayılır nakit parayı vadeli hesapta tutmayı tercih eden Süleyman Toyran borçları ödeme konusunda muhasebe müdürü Batir ile fikir ayrılığı yaşanıyor. Belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi borçlarının ödenmesi konusunda ısrarda bulunan Söke Belediyesi Muhasebe Müdürü Hüseyin Batir’in çağrıları yanıtsız kalıyor. Borcun ödenmemeye devam ettiği sürede ortaya çıkan yasal faiz kamu zararı sayılıyor ve belediyenin Kasasından ödenmiyor 

Kamu zararının doğmasında sorumluluğu olan bürokrat borçtanda sorumlu oluyor. Söke Belediyesi’nin ödenmeyen borçlarından oluşan kamu zararı yasal olarak Muhasebe Müdürü Hüseyin Batir’dan tahsil edilecek. Batir’in borçların ödenmesi yönünde Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teklifte bulunduğu, Toyran’ın ödenmemesi yönünde talimat verdiği iddia edildi .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.