SÖKE CANLANACAK ESNAF KAZANACAK

 

İnsan yaşadığı her yerin güzelleşmesine katkıda bulunmalıdır. Herkes yaşadığı yer için güzel şeyler yaptığında, daha yaşanılır bir dünya yaratılmış olur. Huzurun ve mutluluğun olduğu yerde sağlıklı ve uzun ömür de insanlara güzel bir armağan olarak sunulur.

Hep mükemmeli aramak insan oğlunun doğasında var olan bir dürtüdür. Mükemmel bir yaşamı arzularken kendi üstümüze düşeni yerine getirme, yaşama bir borcumuz olduğunu unutmamalıyız. Hak etmediğimiz değerlerden yararlanırken, bunların birileri tarafından üretildiğini ve onların hakkını yemiş olduğumuzu unutmamak insanlığımızın bir gereği olmalıdır.

Bir toplumda yaşamsal sorunlar varsa, yakınmalar artıyorsa sosyal işleyişte bir aksama var demektir. Zaman zaman uğrayıp hoş sohbetlerine katıldığım esnaf arkadaşlar sürekli yakınma halindeler ve kazançlarında her geçen gün düşüş yaşadıklarından şikâyetçiler. Ülke ekonomisinin genel olumsuzlukları yanında kentimizde de çözüm bekleyen sorunların olduğu dillendiriliyor. Esnaflarımız açısından, kent ekonomisinin geliştirilmesi için bir dizi acil önlemlerin alınması bir zorunluluk. Esnaf odalarına, merkezi ve yerel yönetime bu konuda önemli çabayı göstermek düşüyor. Elbette esnaflarımızın da yapması gerekenleri değerlendirip kendilerince bir takım çözümler üretmeleri gerekir. Halkımızın da tüm yaşam  koşullarının, ekonomik dengesizliklerin getirdiği zorluklara karşın esnafımıza sahip çıkması gerekiyor.

Yapılabileceklerden birisi de Söke’mizi uyuyan şehir olmaktan çıkarıp, gecelere bir canlılık kazandırmak. Önümüzdeki yıllarda bir üniversite kenti olacak olan kentin aydınlatılması, asayişi gözden geçirilerek, aktiviteler organize edilerek, insanların geceleri evlerine kapanmak yerine sokağa çıkmaları sağlanabilir.

İşte bu düşüncelerin de ışığı altında ‘kentime sahip çıkıyorum’ anlayışıyla; esnaf arkadaşlarımızla “SÖKE CANLANACAK ESNAF KAZANACAK” sloganıyla yola çıktık. Planladığımız bir dizi etkinlik projesini yaşama geçirerek, esnaflarımızın dükkânlarını kapatma saatlerini biraz daha uzatmalarını, halkımızın da çarşı da zaman geçirmesini sağlamak için çaba  harcayacağız.

Kentimi seviyorum, kentime sahip çıkıyorum… Gönüllü kent severleri aramıza bekliyoruz.          

(05417875687) Esen kalınız!..

Önceki ve Sonraki Yazılar