SÖKE CHP ÜYELERİ BAYDAR VE YILDIZ’A SAHİP ÇIKTI

SÖKE CHP ÜYELERİ BAYDAR VE YILDIZ’A SAHİP ÇIKTI

Söke CHP üyelerinin Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile üç dönemdir Aydın milletvekili aday adayı olan Hüseyin Yıldız’a sahip çıkması dikkat çekti

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Örgütü’nde üye bazında Seçim Kurulu Hakimleri nezaretinde merkez Efeler ve tüm ilçelerde ön seçim yaptı. Yapılan milletvekilliği önseçimlerinde bazı aday adayları ve gruplarınca tezgahlanmak istenen oyun Söke’de tutmadı. Sökeli parti üyeleri her ne kadar geçen dönem kontenjandan aday olsa da öncelikle Söke’yi benimseyen Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’a ve Didimli müteahhit Hüseyin Yıldız’ı bağrına bastı.

Sosyal medyada başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ekibini “anahtar liste” hazırlamakla suçlayanların oyunları bir kez daha Aydın’ın batısında bozuldu.

Dün sabah saat: 08.00’den itibaren Söke Kız Meslek Lisesi’nde kurulan 12 ayrı sandıkta partiye üye 3100 civarında üyeden resmi olmayan sayımlara göre 1600’ü oy kullanırken, önseçimlerin Söke’de ilgi gördüğü söylenebilir.

Gün boyu 18 aday adayının ekipleri broşür, kalem, çakmak dağıtarak oy kullanmaya gelen partililerden kendi aday adaylarına oy isterlerken, okul bahçesi doldu taştı.

Oy kullanma süresince herhangi bir tatsız olay yaşanmazken, saat: 17.00’de okulun üç katında kurulu 12 ayrı sandık İlçe Seçim Kurulu görevlileri, partililer ve aday adaylarının ekiplerinin kontrolünde sayıma başladı.

Sandık sayımları tek tek biterken, Söke CHP üyelerinin Prof. Dr.Metin Lütfi Baydar ile üç dönemdir Aydın milletvekili adayı olan Hüseyin Yıldız’a sahip çıkması dikkatleri çekti.

Söke’de yapılan gayri resmi sayımlara göre oy dağılımı ise şöyle oluştu:

Tayfun Talipoğlu: 485

Nilüfer Ünüvar: 312

Nebahat Oskay Ürün: 280

Fulya Üstündağ: 390

Hüseyin Yıldız: 860

Ali Ulvi Akoğlu: 301

Mehmet Fatih Atay: 525

Serap Barlas: 336

Metin Lütfi Baydar: 933

Mehmet Baydemir: 96

Süleyman Bülbül: 338

Erdal Demir: 113

Ferda Çağlar Erkut: 464

Murat Kalaycı: 266

Hüsniye Karsu: 226

Saadet Kavasgil: 324

Semra Konaklı: 144

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.