Söke CHP'de Tunç Berkay Özdemir adaylığını açıkladı

Söke CHP'de Tunç Berkay Özdemir adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı kongreler sürecini yaşarken, mevcut Gençlik Kolları Başkanı Tunç Berkay Özdemir yeniden aday olduğunu açıkladı.

Parti merkezinde yapılan basın toplantısında gençlik kolları üyelerinin yanı sıra, CHP Söke İçe Başkanı Hüseyin Gündüz ve ilçe yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı Nebihat Erten, CHP 22. Dönem Milletvekili Mehmet Semerci ve partililer bulundu.
“BİR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE İKİ GENEL SEÇİM”
İki yıldır CHP Söke İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten Tunç Berkay Özdemir, bu süreçte bir cumhurbaşkanlığı seçimi ve iki genel seçim yaşadıklarını söyledi. Bu süreçte genel merkez gençlik kolları tarafından atanamayan bir yönetimle çalışmak durumunda bırakıldığını belirten Özdemir; “Ancak her şeye rağmen partili gençlerimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak, birçok konuda özveride bulunarak partimize sahip çıktık. Bu süreçte bize desteğini esirgemeyen başta ilçe başkanımız Hüseyin Gündüz’e ilçe örgütü yöneticilerimize ve partililerimize teşekkürü borç biliyorum” dedi.
“REHBERİMİZ ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİDİR”
Söke CHP Gençlik Kolları Başkanı ve Başkan Adayı Tunç Berkay Özdemir; “Bugün ülke olarak içinde bulunduğumuz kaos ortamı bize ülkemize sahip çıkmak için Cumhuriyet Halk Partisin’de çalışmayı görev edinmemize sebep oluyor. Ülke olarak dış politikamız ABD’nin emperyalist emellerine alet olmaktan öteye gidememektedir. Hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü, insan hakları gibi kavramlar ayaklar altına alınarak çiğnenmektedir. Karşımızda beni halk seçtiğine göre ben herşeyi yapabilirim diyen bir demokrasi anlayışı var. Biz bu bozuk zihniyeti değiştirmek için Atatürk’ün gençliğe hitabesini rehber alarak yılmadan mücadele edeceğiz. Ne haksız tutuklamalar, gözaltılar ne de baskılar bizi yıldıramayacak” dedi.
“BAHARIN GELİŞİNİ ENGELLEYEMEZSİNİZ”
Açıklamasında ülke gündemine de değinen Tunç Berkay Özdemir; “Cumhuriyet Gazetesi yazarları Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması basına bir gözdağıdır. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ülkede kaos ortamı yaratılarak iktidarın savaş politikasına zemin hazırlamaktadır. Yine Söke’de basın açıklamalarına katılan bazı vatandaşların emniyete çağrılıp ifadelerinin alınması tüm halka bir gözdağıdır. Tüm bunlar gösteriyor ki iktidar dikensiz gül bahçesi istemektedir. Kör topal demokrasilerde bile bu mümkün değildir. Biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz. Pablo Neruda’nın biz sözünü aktarmak isterim; “Bütün çiçekleri koparsanız da baharın gelişini engelleyemezsiniz” dedi.
Berkay Özdemir tüm il gençlik kolları ve ilçe gençlik kolları seçimlerinde adaylara başarılar dilerken; “Sonuçlar ne olursa olsun partimiz için omuz omuza mücadele edeciğimize olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.