Söke CHP’de yeni süreç mi başlıyor?

Söke CHP’de yeni süreç mi başlıyor?

ERKAN POLAT; BEN GÖREV ADAMIYIM, KİMSE ÇIKMAZSA PARTİMİ BOŞ BIRAKMAM

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından il ve ilçe kongreleri ve kurultay takviminin açıklanmasıyla başlayan süreç işlemeye başlarken, Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütü’nün muhtemelen 2015, Ekim ayı içinde yapılacak ilçe kongresinde aday olabilecek isimler daha bugünden parti içinde konuşulmaya başladı.
Geçtiğimiz Aralık ayında göreve gelen mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz’ün yerel seçimler öncesi geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle sadece Belediye Meclis üyeliği görevini yürütüp, Başkanlık görevi üstlenmek istemeyebileceği kulislerde konuşulurken, 2014 kongresinde ilçe Başkanlığı adayı olan Erkan Polat, kimse aday çıkmazsa göreve hazır olduğunu belirtti. Dün Söke sanayi sitesindeki işyerinde ziyaret ettiğimiz Erkan Polat, “Mevcut ilçe yönetimi önseçim ve kongre delegasyonunu belirleyecek. Bu nedenle mevcut yönetimin bir iki isim değişikliğiyle veya işaret edeceği bir ekibin tekrar aday olması en doğal durum. Ben şahsen bu dönem adaylık işini genç arkadaşların üstlenmesini düşünüyorum. Kimse aday çıkmazsa, partimi yolda bırakmam. Ben görev adamıyım, kongre süreci partimize hayırlı olsun” dedi.
Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl Aralık başında yapılan Olağanüstü kongrede dört liste çıkmış, kongreye 326 delegeden 303’ü katılarak oy kullanırken, Orhan Korkmaz ve ekibi; 81 oy, Erkan Polat ve ekibi; 70 oy, Melda Keskin ve ekibi 25 oy alırken mevcut ilçe başkanı Hüseyin Gündüz ve ekibi ise 127 oy alarak göreve seçilmişti. Söke CHP’de kulis çalışmalarının her ne kadar yavaş ilerlediği görülse de muhtemelen Ekim ayı içinde yapılacak kongrede mevcut yönetimin yanı sıra, Orhan Korkmaz’ın, Hatice Kurban’ın ve Reşit Ünal Kızılırmak’ın
aday olabilecekleri konuşulmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.