SÖKE ÇİÇEK AÇSIN (MI?)

 

“Sevdiğinize gül verin,

Gülünüz yoksa

gülüverin…”

               MEVLANA

 

 7  Mayıs Dünya Çiçek Günü…

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası…                                                                                             

*

Yaşadığımız çevre bizi bütünler. Diğer bir deyişle biz çevremizin bir parçasıyız. Çevremizin hoşluğu, güzelliği yaşamımızın kalitesini belirler.

*

Dünya Çiçek Günü kentimizde bir şenliğe dönüştürülmeli, evler sokaklar, bahçeler, balkonlar olabildiğince çiçeklendirilmeli. Söke büyük bir çiçek bahçesi olmalı. Hatta  o günden başlayarak, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde ödüllendirilmek üzere; “EN GÜZEL OKUL BAHÇESİ” , “EN GÜZEL BALKON” ,” EN GÜZEL SİTE” teşvik ödülleri dağıtılmalı böylece insanlarımızın çevreye duyarlılığı arttırılmalı.

Sizce bu gerçekleştirilmesi zor bir düş mü?

*

 “Her insan potansiyel bir engelli adayıdır!” Evet yurdumuzda nüfusun %12’si engelli insanlarımızdan oluşuyor. Kentimizde de bu sayıya yakın engelli insanımız yaşıyor. Çözüm arayışında ve üretilmesinde son zamanlarda gözle görülür bir duyarlılık yaşansa da  daha kat edilecek çok yol var.

*

Dünya Çiçek Günü‘nden  Engelliler Haftası‘na değin  Söke’nin  günlük yaşamında yoğunluk oluşturan 20  değişik yerine çiçekçi esnaflarımızın da katılımlarıyla “çiçekçi kulübeleri” yerleştirilip, yirmi işsiz, engelli yurttaşımıza gelir kaynağı sağlanabilir mi?

Umarım bu sorum yanıtsız kalmaz.

*

Sökeli çiçekçilerin ortaklaşa çalışmasıyla uygulanacak olan bu proje de yirmi aileye ekmek kapısı açılmış olacak ve Söke  tam anlamıyla çiçek açacak… Düşünsenize akşam işten eve dönüşte ‘çiçek kulübesi’nin önünden geçerken ve hiç aklında yokken eve bir demet karanfil ya da gülle dönen aile reisinin evde yaratacağı pozitif enerjiyi… Hoşgörüsüzlüğün doruğa çıktığı günümüzde böyle pozitif enerjiye gereksinimimiz yok mu sizce?  Ya da bir dost ziyaretine giderken bir demet  çiçeğin o ziyareti ne denli anlamlı kılacağını anlayabiliyor musunuz?

*                                                                                                                  

Çiçek çiçek kokarken, çiçek sepetlerinin çevresine de bir güzellik gelmeyeSorular çoğaldıkça, yanıtlar aramak kolaylaşır… Umarım…

Esen kalın….

Önceki ve Sonraki Yazılar