SÖKE DE ALKIŞLAR BAYAN GİRİŞİMCİLERE

SÖKE DE ALKIŞLAR BAYAN GİRİŞİMCİLERE

SÖKE DE ALKIŞLAR BAYAN GİRİŞİMCİLERE


SÖKE"DE KADIN GİRİŞİMCİLER BİR ADIM ÖNE ÇIKTI
Gerçek Gazetesi Necati Maldar
TOBB bünyesinde çalışmalara başlayan Söke Kadın Girişimciler oluşumu ilk toplantılarında Kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran"ı konuk ederlerken, "Kent ekonomisinde biz de varız" mesajı verdiler.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB bünyesinde ticaret odaların öncülüğünde kurulan Kadın Girişimciler Kurulu Söke"deki iş kadınlarını tek çatı altında bir araya getiriyor. Söke"de Ticaret Odası'na üye şirket sahibi veya hissedarı, iş yeri sahibi bayanlar Kadın Girişimciler Kurulunda toplanıyor. Sökeli iş kadını özel sürücü kurs işletmecisi Hülya Suyolcu öncülüğünde bir araya gelen iş kadınları ilk genişletilmiş toplantılarında Kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran"ın da eşleri ile katıldıkları kahvaltıda bir araya geldiler.
Amaçlarının TOBB Bünyesindeki Kadın Girişimciler oluşumu konusunda geliştirilecek politikalara katkıda bulunmak, iş kadınlarına destek vermek olduğunu söyleyen Söke Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Hülya Suyolcu, "Kadın girişimciliğin desteklenmesi, kadınlara yönelik kredi, mikrokredi uygulamasının kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması, kadın statüsünün iyileştirilmesinde büyük öneme sahip çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğine inanmaktayız. Kadınların istihdama katılmaları toplumda cinsiyetçi değer yargılarının yıkılmasının ve kadın erkek eşitliği hedeflerinin gerçekleştirilmesinin en büyük etkenlerden biri olması nedeniyle hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.
Söke'deki kadın girişimci harekatına destek verdiklerini söyleyen Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran ekonomideki zor günlerin atlatılacağını ifade ederek, "Geleceğe baktığımızda karamsar değiliz” dedi.
İlçedeki kadın girişimci oluşumunu önemsediklerini söyleyen Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, "Ülke genelinde yaşanılan ekonomik krizden Söke"nin de önemli ölçüde etkilendiği bir gerçek. Geçmiş yıllardan gelen olumsuzlukların sonuçlarını yaşıyoruz. İş kadınlarımızın bu ortamda ticaret hayatında var olma çabaları, ilçe ekonomisine katkı çabaları asla göz ardı edilemez. Onları kutluyor ve destekliyorum. Söke de fakülte ve OSB çabaları sonuçlanmak üzere. Hedefe ulaşıldığında ilçe ekonomisinde bir canlanma olacağına inanıyor ve ilçemizin geleceğinden umutsuz değilim. 15-20 yıl sonra Söke ekonomik ve sosyal, kültürel kent olma özelliği ile öne çıkacak” dedi.
Sökeli iş kadınlarının örnek dayanışmalarının takdirle karşıladıklarını söyleyen Kaymakam Mehmet Demirezer, "Günümüz Türkiyesi'nde ticaret risk demek, girişimcilik zor verilen bir karar. Çünkü işin temelinde ülkemizdeki eğitim girişimciliğin önünü kapatmakta, girişimcilik ruhunu öldürmekte. Yeni nesil okul veya kurs bitirir bitirmez nasıl memur olabilirim düşüncesinde. Bu nedenle her okul bitiren elinde diploması ile devlet memurluğu kapısında. Oysa elinde kendi sanatı veya kendi yeteneği bir işe yönelse mutlaka bir talep bulacağını düşünüyorum. Bu nedenle girişimcilerin desteklenmesinden yanayım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.