Söke Dostlar Sokak’ta Artık Yüzler Gülüyor

Söke Dostlar Sokak’ta Artık Yüzler Gülüyor

Söke’de uzun süre korkulu rüyalar gören Dostlar Sokak sakinlerinin artık yüzleri gülüyor.

İlçenin Konak Mahallesi Dostlar Sokak’ta Söke Belediyesi tarafından heyelanı önleme çalışması tamamlandı. Çevre düzenlemesi de yapılan alanda Söke Belediyesi seyir terası da inşa ederken, çevrede ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışması da yapıldı.

 

2010 yılı Şubat ayında yaşanan heyelanın ardından Dostlar Sokakta bulunan Alfa ve Gökhan Sitesi sakini vatandaşlar rahat uyuyamıyordu. Yaklaşık 400 haneyi ilgilendiren heyelan riski, Söke Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla ortadan kalktı. Dostlar Sokak sakinlerinin artık yüzleri gülerken, Söke’nin büyük bölümünü panoramik olarak gören bölgeye bir de seyir terası yapıldı. Çeşitli bitki ve çiçeklerle güzelleştirilen alanda ağaç fidanları da dikildi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın da katıldığı ağaç dikimine aynı sokakta bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler de destek verdi. Ağaç dikiminde Dostlar Sokak sakini vatandaşlar da bulundu, Başkan Toyran’a teşekkür etti.

 

“BAŞKAN TOYRAN EVLERİMİZİ BİZE HEDİYE ETTİ”

 

Sokak sakinleri adına konuşan Gürcan Oğuzhan; “Biz bu kadarını hayal etmiyorduk. Yıllardır tek derdimiz heyelanı önleyecek çalışmanın yapılmasıydı. Bize evlerimizi boşaltma yazısı bile gelmişti. Yıllarca derdimizi anlatamadık. Ancak Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran bizi dinledi, anladı. Evlerimizi bize hediye etti” dedi. Çektikleri sıkıntıların sona ermesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Oğuzhan; “Başkanımızda daha önce de teşekkür etmiştik, bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

“BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTTU, SORUNU ÇÖZDÜ”

 

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Bölgedeki vatandaşlarımızın sıkıntılar yaşadıklarını, heyelan riski altında özellikle aşırı yağışlı havalarda rahat uyuyamadıklarını biliyorum. Onlara bu sıkıntıyı bitireceğimizin sözünü vermiştik. Yaptığımız çalışma ile heyelan riski ortadan kalktı. Sözümüzü yerine getirdik. Seyir terası ve ağaçlandırmasıyla Söke manzarası ile güzel bir alan oldu. Vatandaşlarımızın mutlu olduklarını görmek bizlerin en büyük mutluluğu” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.