Söke Garı için müjdeli haberi Ak Partili Atay verdi

Söke Garı için müjdeli haberi Ak Partili Atay verdi

Söke Garı için müjdeli haberi Ak Partili Atay verdi

TCDD Söke Tren Garı restorasyon ve çevre düzenlemesi için girişimlerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay, projede kullanılmak üzere 2015 yılı için 1 Milyon 300 Bin lira ödeneğin ayrıldığını ve restorasyonun ise 2016’da biteceğinin müjdesini verdi.
Restorasyonu ve çevre düzenlemesi adeta yılan hikayesine dönen TCDD Söke Tren Garı ile ilgili olarak Ankara’da girişimlerde bulunduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay, olumlu neticeye ulaştıklarını söyledi.
PROJE 2016’DA TAMAMLANACAK
Projede bu yıl kullanılmak üzere 1 milyon 300 bin liralık ödeneğin ayrıldığını belirten Atay, “Tamamlandığında Söke’nin çehresini kökünden değiştirecek olan TCDD Söke Tren Garı Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi için TCDD Bölge Müdürlüğü ihale için Genel Müdürlükten yetki istiyordu. Ancak TCDD Genel Müdürlüğü yönetim kurulunun seçim dolayısıyla adaylık için istifa etmeleri ve yeni yönetim kurulunun oluşması süreci uzatacağını öngörerek Ankara’da projenin bir an önce tamamlanması için görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler sonucunda ise bu yıl için projede kullanılmak üzere 1 Milyon 300 Bin lira ödenek çıkmasını sağladık. Her hangi bir sorun yaşanmaması halinde proje 2016 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak” dedi.
11 BİNA YENİLENECEK
Atay, proje içinde yer alacak tesisleri de açıklayarak, “Söke Gar Sahası, şehrin merkezi sayılabilecek bir noktada. Şu an itibariyle istasyon binası haricindeki tüm tescilli binalarımız boş ve atıl vaziyette. Restore edilecek binaların sayısı 11, restore edilecek binaların toplam alanı 2 bin 700 metrekare 2, çevre düzenlemesi yapılacak açık alan ise 50 Bin metrekare. Boş ve atıl durumdaki binaların kazanacağı fonksiyonlar da eski yükleme yolu, sevgi yolu, bisiklet ve koşu parkurları, hangar binası, organik ürünler ve el sanatları merkezi, ambar binası, turistik çarşı, cer depo binası, kent müzesi, restoran, kafeterya, kültür evi ve sosyal tesis. Bu tesisler şimdiden Aydın’ımıza sonra da Söke’ye hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.