Söke Gençlikspor Sebahattin İspirli’ye emanet

Söke Gençlikspor Sebahattin İspirli’ye emanet

Söke Gençlikspor Sebahattin İspirli’ye emanet


Necati MALDAR
Gerçek Gazetesi
Aydın Süper Amatör Küme"nin yeni ekibi Söke Gençlikspor antrenör sorununu Sebahattin İspirli ile çözdü.
Galatasaray ve PTT dahil 2. ve 3. Lig"de bir çok takımda forma giydikten sonra teknik adam olarak Türk futboluna hizmet veren Sebahattin İspirli sürpiz bir şekilde Süper Aydın Amatör Küme ekiplerinden Söke  Gençlikspor ile anlaştı. 
Bir ara Aydın Belediyespor"un da gündemine gelen, son olarak Edirnesporlu yöneticilerin de anlaşmak istedikleri Teknik Direktör Sebahattin İspirli, Söke Gençlikspor"u tercih etti. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan görüşmelerde prensipte anlaşan taraflar, dünkü  görüşmeden kesin anlaşma ile çıkarak yeni sezon için sözleşme imzaladılar. 
Söke Gençliksporlu yöneticilerdeki amatör spor ruhunu görmesinin yanında eşinin Kuşadası"ndaki memuriyeti nedeniyle sarı siyahlı kulübü tercih ettiğini söyleyen Sebahattin İspirli, “Vatani görevimi Söke"de yaptığımdan Söke"ye yabancı birisi değilim” dedi.
Kulüp Başkanı Şerafettin Cindaroğlu bu sezon takımlarını futbolda kariyeri Türk spor kamuoyunca bilinen usta bir teknik adama bırakmaktan mutlu olduklarını söyleyerek, ”Yeni teknik ekibimizle yeni sezonda başarı çıtamızı yükseltirken yeni genç yeteneklerin kazanılacağına da inanıyoruz” dedi.  
SEBAHATTİN İSPİRLİ
1958 doğumlu olan Sebahattin İspirli 16 yaşında  başladığı futbol hayatında bir çok amatör kümenin yanı sıra Bakırköy, Elazığ, Erzurum, Giresunspor, Karagümrük, Galatasaray, PTT, Aydınspor"da forma giydi.
Kel Kral veya Kel Sebo olarak anılan İspirli 2. Lig"de 5 kez, 3. Lig"de 3 kez gol kralı olurken, 1985/86 futbol sezonunda Ankara da yılın en iyi futbolcusu seçildi.
Teknik adam olarak şampiyonluk ve 3. Lige çıkma final sevincini yaşayan İspirli; İstanbul Karadeniz, İstanbul Çengelköy, Keşanspor, Profilo Çerkezköy, Küçükköy, Erzurumspor, Ispartaspor, Ümraniyespor, Feriköy, Kastamonuspor, Cidespor, Bandırmaspor"da görev yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.