E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

Söke için projeler üretmek

 

İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti Söke İlçe Başkanı Ali Güzelyağdöken ile ilçe başkanlığı makam odasında konuşmaya devam ediyoruz.                                             

 

Ona soruyorum: “Söke için projeler üretmek” deyiminden kastınız nedir? Diyor ki:

 

- Söke’yi herkes hergün başka birşeye benzetiyor. Kimisi iri bir köy, kimisi tükenmiş bir kent diyor. Ne derece doğru, bunu tartışmanın anlamı yok. Ama görünen köy klavuz istemez derler. Belli ki Söke’de bir değil, birçok sıkıntı ve problem vardır. Bu problemleri, siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütleri, basınımız, medyamız, hatta halkımızdan oluşan bir komisyon kurup inceleterek raporlar haline çevirelim. Sayın kaymakamımızın başkanlığında bunları tespit edelim. Söke ve Sökeli’nin çıkarlarında birlik ve beraberlik içinde hareket edersek, daha güçlü ve daha anlamlı işler yaparak, hem muhalefetin hem de iktidarın isteklerini yerine getirmiş oluruz. Böylece Söke ve Sökeli kazanmış olur. Ben senin bunları herkesin anlayacağı bir dille yazacağına inandığım için sizden özellikle rica ediyorum. Atalarımız ne demişler, “Birlikten kuvvet doğar!” Diğer partilerin başkanı olan kardeşlerimiz gelsinler, toplanıp Söke ve Söke insanı için neler yapabiliriz? konusunda bir ön görüşme yapalım. Buna diğer sivil toplum örgütlerini de dahil edelim. Projesi olan herkes katılsın biz varız.

 

Ali Güzelyağdöken’den daha fazla zaman ayırmasını isteyemiyorum. Çünkü benden sonra sırada bekleyen bir sürü insanı vardı. Onların hakkını yemek istemediğim için, müsaade isteyip, ayrılıyorum. Ayrılırken: “Daha çok görüşeceğiz” diyorum. Ali Bey, boynuma sarılarak:

 

- Bunu saymam, daha detaylı konuşmak için mutlaka kısa zamanda bekleyeceğim, diyor ve ayrılıyorum. Ali Güzelyağdöken ile kısa sürede konuştuklarımız bu kadar. Elbette ilerde daha çok konuşup, daha çok yazacağız.

 

Kemal Koyuncuoğlu ne diyor?

 

Ali Bey’den ayrılıp giderken, sayın ağabeyimiz Kemal Koyuncuoğlu’nun dükkanının önünden geçiyordum. Camdan görünce, geri dönüp yanına uğradım. Çoktandır görmemiş, halini, hatırını soramamıştım.  Birkaç kere niyet ettimse de onu yerinde bulamadım. Allah daha iyi etsin, sağlıklı gördüm.

 

Latife ile, “Bizim İsmet Ağabey, DP’nin genel başkanıyla kürsüye çıktı ve DP doğmadan öldü” Elbette ki bu bir şaka idi. Ama gerçekten DP’nin Aydın mitingi zaman açısından çok yanlış bir biçimde planlanmıştı. Kemal Ağabey, düşünceleri, kişiliiği sağlam bir insandır. Dobra dobra konuşur. Söke Ovası ve Çine Barajı üzerine konuştuk. Yeni seçilenr AK Parti Milletvekilleri ziyaretine gitmişler. Bunlardan çok memnun kalmış. Özellikle Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem’den. O’na dedim ki;

 

- Siz Ahmet Ertürk ile Mehmet Erdem’i sevmişsiniz. Ama onlar Söke’ye fazla birşey yapmadılar. O, gülümseyerek;

 

- Şimdi bana söz verdiler. Bundan sonra yapacaklaarını söylediler. Ben onlara güveniyorum. Ona, Ali Güzelyağdöken ile konuşmalarımızı anlattım. Söke için birlikte çalışma önerilerini açıkladım. Kemal ağabey memnun kaldı ve “Yerinde bir karar. Bu konuları sık sık yaz da gündem oluşsun. Söke için yapılacak herşeye varız” diyor. Kemal ağabey ile fazla konuşamadık. Geçmişten söz ettik.

 

Şimdi sırada CHP İlçe Başkanı ile yapacağım görüşme var. Yeni başkanımız bu görüşlere ne diyecek. Kamuoyu ve sivil toplum örgütleri ne derler? Hepsini sıra ile ziyaret ederek, Söke için birşeyler yapmaya çalışacağız.

 

MHP ile ilgili yazdığım yazı, ilçedeki birçok MHP’li tarafından okunmuş ve beğenilmiş. Partili partisiz birçok okuyucudan yoğu bir teşekkür aldım. Soğolsunlar varolsunlar. Elbetteki çalışanın hakkını vermek gerek. Kim bu vatan ve millet için çalışırsa, biz elimizden geleni yapmamazlık etmeyiz. Çalışana hakkını vermek bizi de sizler kadar mutlu eder. Ben de buradan sizlere çok teşekkür ederim.

 

Değerli okuyucularım, vatanımızın her karış toprağı kutsaldır. Bu kutsal topraklar için milyonlarca şehit verdik. 1064’ten bugüne kadar, Akif’in deyimiyle “Toprağı sıksan şüheda fışkıracak!” “Alparslan’dan Atatürk’e uzanan bu uzun yolda vatan için ölenlere sakın öldü demeyin!..Onlar Allah katında en yüce mevkiide ve vatanın kalbinde, ulusun gönlündedirler.

 

Ruhları şad olsun. Gelin onlara yakışan evlatlar olalım. Vatanı vatan yapan kavramı anlayalım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar