SÖKE İDMAN YURDU TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA GİDİYOR

SÖKE İDMAN YURDU TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA GİDİYOR

SÖKE İDMAN YURDU TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA GİDİYOR


Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Söke İdman Yurdu amatör spor kulüplerinden biri, 200 genç sporcuya imkan sağlıyor.
U-13 kategorisinde önceki yıl Türkiye Şampiyonası"na gitti, şimdide Söke İdman Yurdu U-17 kategorisi futbol takımı Aydın il şampiyonu olup Türkiye Şampiyonluğu"na gidiyor ama başarının tadını çıkaramıyor.
Söke"de gençlerin spor yapmasına imkan veren amatör spor kulüplerinden biri olan Söke İdman Yurdu, resmi futbol liglerinde beş kategoride mücadele veriyor. Önceki sezon U-13 kategorisinde Türkiye Şampiyonası"na Söke Belediyesi"nin sağladığı cüzi katkıyla gitti. U-13 kategorisinde bir ilki yaşatan Söke İdman Yurdu şimdide U-17 kategorisinde bu sezon Aydın İl Şampiyonu olup, Türkiye Şampiyonası"na gitmeye hak kazandı. Söke İdman Yurdu Aydın il müsabakalarında önce Nazilli Yıldız Gücü"nü 3-0, daha sonra SÇEK"i 2-1 yenmeyi başardı. Adını Aydın il Şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası"na gitmeye hak kazanan iki kulüpten biri olarak adını yazdırdı. Ayrıca bu sezon Söke İdman Yurdu U-14 kategorisinde ikinci oldu.
Her yıl başarıları üzerine başarı ekleyen, Sökeli sporcularını transfer etme başarısı gösteren Söke İdman Yurdu; başarıların gelmesine içten sevinemiyor. Bunun nedeni elbette maddi sıkıntılar. Türkiye Şampiyonası"na nasıl gidecekleri konusunda kara kara düşünmeye başlayan kulüp yöneticileri, destek bekliyor. Kulüp Başkanı Abbas Yöntem ve Kulüp 2. Başkanı Abdülbaki Bozan; “Söke"ye kazandırdığımız başarılar ortada. Ancak bu başarıların Sökeliler olarak sahiplenilmesini ve destek verilmesini istiyoruz. Amatör Kulüpler olarak ayakta kendi imkanlarımızla durmaya çalışıyoruz. Kupa ve turnuvalardaki başarılardan çok, spor camiasına yeni sporcular kazandırmayı, gençleri kötü alışkanlıklar yerine spora sevk etmeyi başaran kulüplerimizin kurumlarımız ve iş adamlarımız tarafından desteklenmesini arzu ediyoruz. Bizlere el uzatılmasını istiyoruz” dediler. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.